X

Lucas fra Harstad

Registrerte seg hos valutamegleren ROInvesting for 7 minutter siden.

» Prøv ROInvesting du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Har du lyst til å prøve deg på valutahandel, men er usikker på hvordan du skal komme i gang og hva du skal gjøre for å maksimere sjansene dine til å lykkes? Ta en titt på listen vår med 25 uvurderlige tips for hvordan du kan lykkes med online trading generelt og lær deg å bli en dyktig trader.

Lag en plan og hold deg til den

Enten du tar sikte på å investere eller spekulere i et instrument, er det sjelden eller aldri en god idé å handle uten en plan. Forberedelsene er kanskje ikke spesielt gøy, og det frister nok sikkert med å starte tradingen med én gang. Men, det å sette av litt tid til å utarbeide en god og bærekraftig strategi kommer til å gi lønn for strevet senere. Tenk over hvilke mål og intensjoner du har med handelen din. Ønsker du å fokusere utelukkende på valutaer og kanskje bli best på en spesiell valuta, eller tar du sikte på så optimal risikospredning som mulig ved å være aktiv i flere ulike markeder? Les videre, skaff deg litt mer informasjon og husk at du kan hente inspirasjon fra andre tradere og deres strategier. Og, kanskje viktigst av alt; når du først har planen på plass: hold deg til den.

Øvelse gjør mester

Den beste måten å bli god på noe er ved å øve. Dette gjelder selvsagt også for valutahandel på nettet. Jo mer du øver, jo mer lærer du. En demokonto gir en fin mulighet til å øve på ferdigheter uten å måtte risikere en eneste krone. Alle store og seriøse valutameglere gir muligheten til å bli kjent med både plattformen og kunsten å handle på nettet med en demokonto. En slik konto er 100 % risikofri og helt gratis.

Sett deg en tidshorisont

Hvor langsiktig valutahandel er du ute etter? Vil du investere eller spekulere? Noen foretrekker svært kortvarig handel, mens andre er mer interessert i langsiktig investering i valutahandel. Hvis du tar korte posisjoner, kalles det å spekulere. Dette er en metode som kan egne seg hvis du vil gjøre raske handler og har mye tid til overs. Hvis du i stedet ønsker å satse på ett bestemt valutapar eller en annen eiendel som du tror gir fortjeneste i fremtiden, bør du satse på en investering.

Følg vår nyhetsflash

Sørg for at du får en god start ved å følge med på dagens nyheter. En enkel måte å få med deg hva som skjer på er ved å følge vår nyhetsflash hos valutamegler.no. Her finner du ulike korte nyheter som kan være interessante å få med seg, og som kan påvirke tradingen din. For lengre nyhetssaker innen et bestemt emne, kan du se våre valutanyheter.

Bestem deg for hvor mye du kan risikere i hver handel

Det er viktig å ikke risikere for mye i hver handel. Hvilket nivå du legger deg på er selvsagt opp til deg, men vær heller litt for forsiktig enn for dristig i tradingen din. En metode for å beskytte seg mot ukontrollerte tap er bruk av såkalt stop loss. Dette er forhåndsbestemte nivåer som angir når banken eller megleren automatisk skal gjennomføre handelen. Det er verdt å være oppmerksom på at en stop loss ikke er noen garanti for at den automatiske handelen faktisk går i orden, og at du er helt beskyttet fra å tape penger. En stop loss fungerer nemlig som en hvilken som helst annen handel, og det må finnes en motpart som er villig til å kjøpe eller selge for at posisjonen din skal avsluttes.

Vær klar til å teste nye valutapar, indekser og råvarer

Som del av vellykket valutahandel må du også være forberedt på å bytte valutapar og instrumenter i tradingen din. Av og til er det lange perioder med usikkerhet eller lav volatilitet, og i blant er volatiliteten for høy til at det er interessant. Da kan det være på tide å prøve noe nytt. Råvarer er en fin ting å ha i porteføljen, og det samme gjelder ulike indekser. For ekte våghalser kan dessuten kryptovalutaer være interessant. Husk også å se på gull, en eiendel som ofte går opp når børsen går ned, og som innen tradingverdenen anses som en slags trygg havn for investorer når det står på som verst i andre markeder.

Du kan både gå lang og kort med moderne trading

Det finnes alltid to alternativer når du handler med CFD-er: gå lang eller kort. Uansett om du eier en aksje eller valuta fra før, kan du selge (hvis du tror på nedgang) eller kjøpe (hvis du tror på oppgang). Dette er det fine med moderne online trading.

Når du ikke skal handle valuta

Det finnes noen tilfeller der man absolutt ikke skal sette seg ved datamaskinen eller mobilen for å handle valuta. Det kanskje farligste tidspunktet å handle på, og noe du skal unngå til enhver pris, er når du er sint. Vrede er en dødssynd innen trading, noe vi har sett på tidligere. Det fører til tankeløse, impulsive og ofte veldig dårlige avgjørelser.

Velg riktig valutamegler

Valg av valutamegler er alfa omega for at du skal lykkes med handelen din. Denne avgjørelsen bør foretas etter at du har undersøkt markedet grundig og sjekket hvilke aktører som finnes. Noe av det viktigste for at en megler skal anses som bra er at de tilbyr raske oppgjør, er regulert i EU, tilbyr profesjonell kundestøtte og at selve plattformen har høy nok standard til å muliggjøre handel på alle nivåer. Lave kostnader i form av spreads, provisjon og uttaksgebyrer er også svært viktig, og noe du bør undersøke for å unngå at store deler av den opptjente kapitalen blir spist opp av dyre kostnader.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Enkel trading. Klart størst utvalg og raskest oppgjør for valutahandel med CFD-er, fond eller EFT-er. Prøv nå!
71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

Ved å finne og bruke riktig valutamegler, kan du altså spare deg selv for mye tid og frustrasjon. Vår favoritt er normalt en hybridmegler eller en STP-megler. Hos en STP-megler skjer all handel uten mellommenn, og du kan alltid være sikker på at megleren er helt uavhengig og ikke har egeninteresse i at du taper. Dette i motsetning til markedspleiere. En markedspleier-funksjon hos en hybridmegler kan imidlertid være positivt, ettersom du får det beste fra to verdener: En STP-megler uten mellommenn, men som også har muligheten til å gå inn som motpart i form av en markedspleier.

Kan gull være et alternativ?

Gull er muligens blant de sikreste instrumentene å handle med. Det er veldig sjelden at gull beveger seg mer enn 1 % per dag, så rent sikkerhetsmessig er nok ulempen mindre enn for det gjennomsnittlige instrument. Det kan være en stor fordel for nybegynnere å satse på gull, ettersom risikoen for å tape anses som betydelig lavere enn for øvrige instrumenter.

Ha realistiske mål

Man blir ikke millionær på dagen. Det er bedre å ta det sakte, men sikkert, enn å stresse for å oppnå resultater. Når du begynner å bli litt varmere i trøyen som valutahandler, kan dette være gull verdt.

Utvid aldri en posisjon som ligger i minus

Selv om det burde være selvsagt, er det mange som har forsømt dette prinsippet. Utviding av posisjoner som allerede ligger i minus har forårsaket frustrasjon og katastrofer for mange tradere. Sørg for at du ikke gjør den samme feilen.

Vær forsiktig med giring

Enkelte meglere på nettet tilbyr 200x i giring. Dette innebærer naturlig nok høyere risiko. Prøv derfor å ha så lav giring som mulig på kontoen din, uavhengig av hva tradingpartneren din tilbyr.

Analyser posisjonene dine og resultatet

Ta en pause og sjekk hvordan det går med jevne mellomrom. Hvilke posisjoner har gitt best resultat, og hvilke har ikke prestert som forventet? Analysering og vurdering er nøkkelen til å kunne avgjøre hvorvidt strategien din lønner seg eller om du bør tenke deg om.

Vær tålmodig og ydmyk: Ikke kjemp mot markedet

Ha selvinnsikt. Ikke vær redd for å innrømme feil og gå tilbake. Ingen trader er ferdig utlært, og ingen har alle hemmeligheter bak hvordan man skal lykkes. En altfor vågal holdning og mangel på både ydmykhet og tålmodighet kan gjøre at du går deg blind og i verste fall mislykkes tradingkarrieren din før den knapt har begynt.

Våg samtidig å ta en avveid risiko

Uten risiko får du heller ingen fremgang. Du kommer garantert ikke til å gjøre 100 % lønnsomme handler hver gang. Av og til går ting galt, og da må du tørre å hoppe av og prøve noe nytt. Så lenge du har en generell plan og en strategi å følge, og så lenge du kun tar gjennomtenkte beslutninger, er en viss grad av risikotaking mer eller mindre nødvendig for å oppnå avkastning.

Hold oversikt over og analyser verdensøkonomien
Det som skjer i verdensøkonomien er av stor betydning for hvordan valutamarkedet oppfører seg. Selv geopolitiske faktorer som konflikter og uro spiller en stor rolle, og det er viktig å holde seg oppdatert for å kunne forutse markedets kommende bevegelser. Følg troverdige nyhetskilder som Bloomberg, Reuters, Financial Times, The Economist, Washington Times, Wall Street Journal, BBC, CNN Business, New York Times, SvD, Børsen eller Kapital.no.

Prøv trading via mobilen

Ikke glem tiden da online trading betydde at man måtte sitte foran dataskjermen i flere dager. Nå tilbyr de fleste valutameglere også mobilplattformer som gjør det mulig å handle valuta, aksjer, indekser, råvarer og til og med krypto når og hvor som helst. Appene er brukervennlige, tilstrekkelig avanserte og fungerer faktisk mye bedre enn du kanskje tror.

Test copytrading

Copytrading innebærer at du kan studere og analysere andre erfarne traderes strategier og kopiere tilnærmingen og tankesettet til din egen handel. Copytrading kan være en fin måte å dele erfaringer på og skape et nettverk med andre tradere, men også å lære seg mye nytt. Dette gjelder spesielt hvis man er nybegynner.

Ikke invester alle sparepengene dine

Dette er kanskje innlysende, men det kan være greit med en liten påminnelse. Det er alltid fristende å fortsette å spille når man er på topp, på samme måte som det er lett å satse mer og mer kapital i for eksempel valutaer eller aksjer hvis man ser at det går veldig bra. Det er viktig å sette en grense for seg selv og holde seg til den. Det kan nemlig gå like fort nedover som det går oppover.

Ta pauser og lad batteriene

Når du har kommet i gang med online trading og du begynner å få oversikt over hvordan det fungerer, er det fort gjort å bruke veldig mange timer på å studere alle grafer og diagrammer. Det er gøy, spennende og det kan være vanskelig å la det ligge. Men, pauser er viktig for å hvile hjernen og få ny energi. Slå av alt av og til, gjør litt fysisk aktivitet og andre ting som ikke har noe med trading å gjøre. Dette har du igjen for i tradingen din senere.

Våg å prøve en annen megler hvis det ikke klaffer

Det finnes uendelig mange valutameglere å velge blant, og det er ikke rart om det ikke blir 100 % klaff allerede fra starten av, selv om du har tatt grundige vurderinger og testet med en demokonto. Det er fort gjort å velge feil når man er nybegynner og kanskje ikke har ordentlig kontroll på hva man faktisk ser etter hos en god megler. Hvis du etter en stund merker at tradingpartneren du handler hos ikke lever opp til forventningene dine; bytt til en annen!

Prøv å lære deg noe nytt hele tiden

Kanskje du kan fordype deg i ulike typer teknisk analyse? Det finnes mange områder å studere, inkludert alt fra Elliots bølgeteori til RSI eller stokastiske oscillatorer som tekniske indikatorer.

Prøv ulike strategier

Scalping og carrytrading er eksempler på to av mange ulike tradingstrategier som finnes for valutahandel. Det finnes selvfølgelig også mange ulike strategier for aksjehandel, indekshandel, kryptohandel og handel med råvarer. Les mer om hvordan disse fungerer, og prøv en eller to for å se om de passer for deg. Også her ønsker vi å slå et slag for demokontoen, som passer perfekt for å teste strategier helt uten risiko.

Har du et favorittlag?

Det er svært mange selskaper innen valutahandel som støtter et fotballag. Hvilken megler støtter ditt lag? Kanskje det hadde vært litt kult å velge den megleren som er synlig på draktene til favorittlaget ditt?

Capital logo

Vurdering: 9.57/10
Minste innskudd: 20 EUR
Beskrivelse: Flott plattform. Stort utvalg av CFD-er på olje eller andre råvarer. Prøv nå!
71.2 % av individuelle investorkontoer taper penger når de handler CFD-er.

Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.