X

Jonathan fra Arendal

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 4 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Når det gjelder energiprodukter, er det ingen tvil om at olje er mer populært enn naturgass. Det er imidlertid langt fra kun oljen råvarehandlere vender seg til når de ønsker å diversifisere porteføljen sin. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du handler naturgass, og hvorfor det kan være en god idé.

Naturgass er det nest mest omsatte energiproduktet etter olje. Her ser vi på de ulike egenskapene til dette fossile brenselet, og hovedårsakene til at tradere velger det. Vi ser også på hvordan du kan dra nytte av mulighetene som finnes på dette markedet. Råvareekspert Erik Forsell går gjennom hva du bør tenke på når du skal handle naturgass, med tanke på den stigende prisen etterfulgt av den store nedgangen forrige uke.

Hva er naturgass?

Naturgass blir ofte feilaktig ansett som et biprodukt av råolje, sammen med bensin og fyringsolje. Denne gassen finnes riktig nok sammen med oljereserver, men den blir ikke bearbeidet fra råolje.

Naturgass er en av de reneste energikildene, på grunn av de lave karbondioksidutslippene ved forbrenning. Boreteknologien som brukes ved produksjon av naturgass har utviklet seg mye de siste årene, noe som gjør det til et nøkkelprodukt for å dekke fremtidens energibehov.

Ettersom naturgass finnes nær oljereserver, må også den utvinnes fra bakken. Etter at utvinningsprosessen er fullført, bearbeides naturgassen til gass- og væskeform for å gjøre den egnet for transport over land. For å sikre at den ekstraherte naturgassen oppfyller kvalitetskravene som stilles til distribusjon, blir den først transportert til spesialanlegg for undersøkelse, behandling og stabilisering. Disse utvinnings- og behandlingsprosessene er kostbare, og eventuelle problemer med driften av disse kan i stor grad påvirke prisen.

Bruken eller formålet med naturgass inkluderer oppvarming, strømproduksjon og matlaging med gassovner. Selv om strømmarkedet er den største gassforbrukeren, er de fleste bruksområdene knyttet til husholdningen.

Hva påvirker bensinprisene?

Som med alle energiprodukter, er etterspørsel og tilbud avgjørende for prisen. La oss se litt nærmere på faktorene som påvirker tilbudet og etterspørselen etter naturgass:

Utvinning og behandling

Utvinning og behandling av naturgass er dyre prosesser. Naturgass forekommer sammen med oljereserver langt under jorden, og utvinningsprosessen innebærer mye motorkraft og energi. Alle forstyrrelser i utvinningsprosessen hindrer eller forsinker produksjonen i naturgass, noe som fører til redusert gassforsyning og økt pris. Behandlingsprosessen er en enda dyrere operasjon, og eventuelle tilbakeslag i denne prosessen vil i stor grad påvirke gassforsyningen og -prisen.

Sesongmønster og vær

Etterspørselen etter naturgass er også sesongbestemt og avhengig av vær. Ved kaldt vær eller om vinteren, øker etterspørselen etter naturgass til oppvarming, noe som gir høyere priser. Når været er varmt eller generelt om sommeren er det gjerne redusert behov for naturgass til oppvarming. Men, på den andre siden er det et økt behov for strømproduksjon til klimaanlegg og frysere.

Ulykker og katastrofer

Katastrofale hendelser som påvirker utvinning, behandling, distribusjon og bruk av naturgass påvirker tilbudet og etterspørselen etter naturgass direkte. Driftsforstyrrelser fører til forsinkelser og reduksjon i gassforsyningen, noe som dermed gir prisøkninger i løpet av utvinningsperioden.

Verdens ledende gassforbruker er USA, etterfulgt av Russland, Kina og Iran. Disse landene importerer og bruker mye naturgass til oppvarming og strømproduksjon. Etterspørselen fra disse landene påvirker dermed i stor grad prisen på gass, og enhver plutselig endring i ett av disse landene fører til at gassprisen øker betydelig.

Viktige naturgassrapporter å følge med på

Den viktigste rapporten for tradere innen naturgass er Natural Gas Storage Report fra Department of Energy (DOE). Denne rapporten publiseres ukentlig på torsdager, og gir en detaljert oversikt over nettoendringene i naturgasslagrene i de østlige, midtvestlige, sørlige og vestlige områdene i USA.

Denne informasjonen gir et innblikk i etterspørselen og forsyningen av naturgass på markedet, noe som er avgjørende for å bestemme prisen.

Historiske priser på naturgass

For å få et fullstendig bilde av prisen på naturgass, er det nyttig å se på prissvingningene i en historisk sammenheng.

Prisen på naturgass har falt siden slutten av 2008. Dette skyldes i stor grad teknologiske fremskritt som har redusert produksjonskostnadene.

Selv om historiske priser ikke forteller hele sannheten, kan de brukes som en indikasjon på det totale handelsintervallet. De kan dermed være et nyttig verktøy for å forutsi prisen på en vare.

Siden tilbudet og etterspørselen etter naturgass er mer forutsigbar enn for olje, er det gjerne også lettere å forutsi prisen. Dette gjør markedet populært blant trendfølgende investorer.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Sikker, enkel og spennende trading med naturgass og mange andre instrumenter. Prøv Skilling i dag!
79% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

Trading med naturgass

Investering eller ren handel med naturgass var tidligere en komplisert prosess, men tradere kan nå spekulere i prisen på naturgass med CFD-er på nettet, og gå både langt og kort.Naturgas från Skilling som CFD

CFD-er (differansekontrakter) er en kontrakt mellom en trader og en råvaremegler. De er i utgangspunktet omsettelige instrumenter som gjenspeiler bevegelsen til den underliggende eiendelen. Dermed kan du ta posisjoner uten å måtte eie en fysisk vare.

Det er verdt å nevne at CFD-er gjør det mulig for tradere å gå kort hvis de tror at prisen på naturgass kommer til å synke. Det er til og med mulig å dra nytte av giring via megleren. Har du lyst til å prøve? Handle naturgass på CFD-er hos Skilling.

Tradingeksempel med naturgass

La oss se på et eksempel for å illustrere hvordan dette fungerer. La oss anta at naturgass (NGAS) for øyeblikket blir omsatt til 3,11 USD. Etter å ha gjort nødvendige undersøkelser, regner du med at etterspørselen på fossilt brensel kommer til å øke på grunn av at det nærmer seg vinter. Dermed forventer du at prisen kommer til å stige.

Du kjøper 5 lot NGAS, noe som tilsvarer 500 kontrakter til den angitte prisen. Etter to dager omsettes NGAS til 4,13 USD, og du bestemmer deg for å lukke posisjonen og avslutte handelen. Gevinsten din er da (4,13-3,11) USD x 1 lot x 500 kontrakter = 510 USD.

Slik kommer du i gang med naturgasshandel

Du kan handle naturgass hos en rekke ulike råvaremeglere. La oss ta en titt på de to beste:

Skilling: Den skandinaviske valuta-, krypto- og råvaremegleren Skilling er svært populær, gjennomsiktig og enkel, selv for nybegynnere. Alle avgifter oppgis dessuten på en tydelig og ryddig måte. Du kan opprette en demokonto for risikofri trading hos Skilling og handle CFD-er på naturgass.

eToro: Den børsnoterte tradingsiden eToro er tilgjengelig på norsk, og tilbyr et stort utvalg av alt det kundene etterspør. Her kan du til og med kopiere andre tradere med et tastetrykk, og du kan velge spesialister på råvarer som naturgass. Prøv eToro du også!

eToro logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: € 200
Beskrivelse: Kopier andre, vellykkede naturgasstradere, helt kostnadsfritt. Handle med eller uten giring. Prøv eToro nå!
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.

Publisert:
Skrevet av: Hanna Eriksson

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.