X

Victor fra Molde

Registrerte seg hos valutamegleren ROInvesting for 39 minutter siden.

» Prøv ROInvesting du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Hvem kunne ha forestilt seg at de sju dødssyndene også passer perfekt for de som vil lære seg valutahandel online? Dødssyndene kan faktisk lære oss sju viktige aspekter man bør kunne for å bli en fremgangsrik valutahandler. Dette er den første artikkelen i en liten serie som dekker de sju dødssyndene ved valutahandel.

Vrede – Handle aldri når du er sint

De som er nybegynnere innen valutahandel har en tendens til å tro at investeringene deres alltid bør gi avkastning, eller at rådgiveren deres alltid skal ha rett. Men, det er ikke slik det fungerer. Alle investeringer gir ikke gevinst, og ekspertene kan ta feil.

Som med andre aspekter i livet, tar vi ikke gode valg når vi er sinte. Vi bruker ikke hodet, og har en tendens til å ta en rekke feil valg, noe som gjør situasjonen enda verre.

Det å bli sint og forbannet på grunn av en dårlig eller tapt investering, hjelper oss ikke med noe annen enn å utsette prosessen med å rette opp situasjonen. Husk at tap er en del av spillet, og det å være redd for tap fører til helt andre problemer. Tanken om å prøve å unngå tap fører til en redsel for å handle, da alle investeringen innebærer et potensielt tap. Derfor er førsteprioriteten vår “risikohåndtering”.

Det beste vi kan gjøre etter et tap er å identifisere problemet eller problemene som førte til den negative investeringen. Deretter gjelder det å finne ut hva man kan gjøre for å fikse det til neste gang, og gå videre.

Grådighet – Grådighet gir bare flere tap

Grådighet gjør at vi lett mistolker informasjon fordi vi er partiske. Vi ser ikke detaljene i sin helhet, men vi velger å se det vi vil se. Vi kan til og med bli så blinde at vi velger å ignorere bevis som motsier det vi tror. Kjenner du deg igjen? Dette skjer også med mange i hverdagen, dog av andre grunner.

Ved å bli grådig å avvike fra tradingstrategien, oppnår vi sjelden gevinst. Det er lett å falle for følelsen av at vi kan tape en potensiell høyere avkastning ved å avslutte handelen før kurven har nådd toppen. “Hvis jeg selger nå, mister jeg en potensielt større gevinst”. Den potensielle gevinsten resulterer ofte i et reelt tap. Denne mentaliteten har en lang og deprimerende historie.

Tommelfingerregelen sier “kjøp lavt og selg høyt”, men det kan i blant være vanskelig å avgjøre hva som er “lavt” og hva som er “høyt”. Derfor er det svært viktig at vi holder oss til den valgte strategien. Det er grådighet som hindrer oss fra å gå ut av handelen og beholde en respektabel R2-fortjeneste. Det er lett å bli offer for følelsene sine, og derfor må vi opprettholde en profesjonell holdning og følge planen.

I neste artikkel tar vi opp latskap og hovmod, to andre vanlige aspekter man ikke bør glemme når man handler valuta.


Publisert:
Skrevet av: Karl Lindholm

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2023 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.