X

Isak fra Lillehammer

Registrerte seg hos valutamegleren CEX for 7 minutter siden.

» Prøv CEX du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Bitcoin cash er resultatet av en såkalt hardfork som skjedde i august 2017. Denne kryptovalutaen er basert på den samme grunnleggende blokkjeden som Bitcoin, men den har litt andre egenskaper. Størrelsen på blokken som utvinnes er blant annet mye større, noe som fører til langt raskere transaksjoner. Andre forskjeller har å gjøre med sikkerhet og bekreftelse av blokker.

Hva er bitcoin cash?

De tekniske forskjellene mellom BTC og BCH beskrive nedenfor.
Siden lanseringen av bitcoin, har medlemmene i kryptovalutasamfunnet stått ovenfor et problem når det gjelder sårbarheten av transaksjoner. Mer spesifikt gjelder det størrelsen på blokkene som blir utvunnet. I 2010, kort tid etter lanseringen, ble grensen for blokken satt til 1 MB. Medlemmene innså raskt at dette ville påvirke tiden for behandling av transaksjoner, og dermed også påvirke valutaens potensiale. Kort fortalt: Begrensningene som ble satt på plass via hardkoding for å motvirke spam-angrep mot nettverket, ble satt da verdien av bitcoin fremdeles var lav. Siden 2015 har verdien av bitcoin økt kraftig, og størrelsen på blokkene begynner å bli for store for en begrensning på 1 MB.

I løpet av årene har det kommet flere forslag om hvordan man skal håndtere denne begrensningen, og oftest handler det om nettopp blokkens størrelse. På grunn av at kryptovalutaer er desentraliserte, og ikke administreres av en individuell myndighet, må alle endringer i koden aksepteres av både utvinnere og utviklere – konsensus (ler mer om dette på siden vår for kryptovalutaer). Denne konsensusdrevne metoden gjør at det ofte tar lang tid før alle er enige og en endring kan implementeres. Dette har resultert i at det er opprettet et par ulike avstikkere med separate transaksjonskontoer og helt andre standarder. Dette kalles en hardfork. Bitcoin XT og bitcoin unlimited er to eksempel på slike hardforks, som aldri ble godtatt av samfunnets medlemmer.

Bitcoin cash er en hardfork som ble godtatt av tilstrekkelig mange medlemmer. Den er basert på bitcoin classic.

Fysiske forskjeller:
Størrelsen på blokken som utvinnes er økt tfra 1 MB til 8 MB, noe som gjør at bitcoin kan gjennomføre så mange transaksjoner at de nå kan begynne å måle seg med betalingsmetoder som Visa og PayPal.

De har også tatt bort SegWit (Segregated Witness), en kode som er designet for å befri en viss blokkstørrelse ved å fjerne visse deler av en transaksjon. Alt dette gjøres for å kunne ta en større del av markedet via flere og raskere transaksjoner.

Bitcoin cash
Bitcoin cash implementerte også nye unike signaturer for å gjennomføre transaksjoner, noe som øker sikkerheten hos relevante e-lommebøker.

Til slutt ble det brukt en ny funksjon som gjør det mulig å justere alvorlighetsgraden av algoritmene som løses ved utvinning –handla bitcoin cash i mobilen “DAA” , en forkortelse for Difficulty Adjustment Algorithm. Dette betyr kort fortalt at de som utvinner bitcoin der og da lett kan bytte bane fra BTC til BCH uten å tape hashing-kraft.

Handle bitcoin cash online

Med tanke på hvor ny denne kryptovalutaen er, er det ikke veldig mange valutameglere på nettet som har lagt til BCH i utvalget sitt. Det finnes dog flere kryptomeglere, men hos disse er du begrenset til kun kryptovalutaer, og du kan ikke investere i valutapar, råvarer, CFD-er eller opsjoner.

For å handle bitcoin cash, må du ha en krypto-lommebok samt for eksempel en konto hos en valutamegler eller handelsplattform.

En av aktørene vi kjenner til, eToro, er en av de aller beste valutameglerne i bransjen. Vi vet at også AvaTrade, en svært god og populær crypto CFD-meglere på nettet, også tilbyr BCH. Hos alle disse meglerne kan du dra nytte av en ubegrenset demokonto som lar deg bli kjent med handelsplattformen, prøve nye tradingstrategier og teste ulike teorier. Alt dette uten at du trenger å investere egne penger helt til du er helt klar til å komme i gang for alvor.

Hvis du er ukjent med konseptet å investere i valutaer og kryptovalutaer, anbefaler vi på det sterkeste at du starter med en demokonto.

köpa bitcoin cash online

 

Valutameglere med bitcoin cash

Listen er ganske kort, og de tre alternativene er allerede nevnt i avsnittet ovenfor. Du kan investere i CFD-er med BCH-eksponering hos et fåtall valutameglere, inkludert:

eToro: Enkel og smidig handel.
AvaTrade: Et annet godt alternativ.

Noen av disse meglerne tilbyr bonuser, mens andre tilbyr ekte penger via turneringer. Klikk på den aktuelle megleren, og du finner all nødvendig informasjon.

Utvinning av bitcoin cash

Hvis du virkelig er interessert i å begynne å utvinne BCH, trenger du ikke å investere i en dyr rigg. Du må imidlertid investere i GPU-baserte grafikkort som tillater så høy hashing-kraft som mulig. Markedet for grafikkort har eksplodert etter lanseringen av bitcoin, og det finnes mange avanserte alternativer. Selv om du blir med i en såkalt mining-pool, der flere medlemmer bidrar til samme utvinningsenhet, er det ingen garantier for at du oppnår en god avkastning.

Utvinning av bitcoin begynner dessuten å nærme seg sluttfasen. Det finnes en viss mengde BTC det er mulig å utvinne, og det er derfor over når kryptovalutaen når sin fulle kapasitet. Hvis du vil vite mer om dette, kan du lese alt om bitcoin.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.