X

Jakob fra Sarpsborg

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 20 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Mange tror at CFD-er (differansekontrakter) og valutahandel online kun handler om å kjøpe og selge valutaer på nettet. Sannheten er at valutahandel kun er et begrep for det internasjonale valutamarkedet, som faktisk dekker flere andre alternativer for økonomiske investeringer. Med en moderne CFD-megler er det mulig å handle kryptovalutaer, råvarer som gull, sølv og olje (for å nevne de vanligste), samt opsjoner og valutaer. Men hvorfor er det så populært å investere i CFD-er?

Jo, CFD-er er den moderne valutahandel. Der er et populært alternativ fordi kjøperen aldri “eier” investeringen, og fordi posisjonen er basert på spekulasjoner om fremtidig verdi. Verdien av en CFD er den samme som prisen for den eiendelen du vil investere i. Derfor er fortjenesten eller tapet alt som betyr noe. Les videre for å få alle detaljer og full forståelse for hvordan CFD-er fungerer. Nedenfor kommer en toppliste over de beste tradingselskapene som tilbyr handel med CFD-er:

Toppliste: De 7 beste selskapene akkurat nå


eToro – Vurdering: 9.71/10
eToro har massevis av CFD-er og andre produkter, som aksjer, alt med med fleksibel giring.
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.
Les anmeldelse av eToro


Skilling – Vurdering: 9.71/10
Innovativt selskap for norsk CFD-handel. Tilbyr BankID for å bekrefte identiteten din, og alt går raskt med riktig handelskonto for CFD.
71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
Les anmeldelse av Skilling


Capital – Vurdering: 9.57/10
Handle valuta på CFD-er smartere ved hjelp av AI fra tradingsiden Capital.
71.2 % av individuelle investorkontoer taper penger når de handler CFD-er.
Les anmeldelse av Capital


NS Broker – Vurdering: 9.5/10
Stilren, nyskapende valuta- og tradingmegler på nettet. Enestående på CFD-er.
De siste 12 månedene har 73,5 % av ikke-profesjonelle kunder hos NSFX Limited tapt penger.
Les anmeldelse av NS Broker


Pepperstone – Vurdering: 9.43/10
Pepperstone gir fordel til CFD traderen.
75.9% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFD trading med Pepperstone.
Les anmeldelse av Pepperstone


101investing – Vurdering: 9.43/10
CFD-tradingside med MT4 på engelsk. Gratis opplæringsvideoer.
Mellom 74 og 89 % av alle ikke-profesjonelle investorkontoer taper penger når de handler med CFD-er hos 101 Investing.
Les anmeldelse av 101investing


EzInvest – Vurdering: 9.4/10
Grei CFD-handel med stort utvalg, lave spreads og raske gjennomforinger.
74 % av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger ved handel med CFD-er hos denne megleren.
Les anmeldelse av EzInvest


AvaTrade – Vurdering: 9.29/10
AvaTrade lar deg ta kontroll over CFD-handel med MT4, SharpTrader og DupliTrade.
71 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos AvaTrade.
Les anmeldelse av AvaTrade


Plus 500 – Vurdering: 9.29/10
Plus500 har over 2000 CFD instrumenter at handle med.
86% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFD-handel hos Plus 500.
Les anmeldelse av Plus 500


Libertex – Vurdering: 9.29/10

83 % av ikke-profesjonelle investorer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren.
Les anmeldelse av Libertex

Hva er CFD-er?

En CFD er en spekulasjon på den faktiske prisen for et aktivum (aksjer, råvarer, indekser og så videre). Når du kjøper en CFD, investerer du i aktivumets verdi, uten å investere i selve eiendelen.

CFD-er er avtaler som sier at kontrakten (kjøpet ditt) er verdt så mye som investeringen har økt eller gått ned i løpet av handelsdagen. Opsjoner gir deg kun retten til å kjøpe en investering ved et senere tidspunkt når prisen har nådd den forhåndsbestemte verdien. Opsjoner kjøpes for en brøkdel av investeringens faktiske verdi, og gir ganske enkelt investoren retten til å kjøpe når prisen ligger på et visst nivå.

La oss se på gull som et eksempel. Verdien for gull har falt dagen før, til tross for alle indikasjoner om at verdien skal fortsette å stige. Markeder åpner for dagen, og du tror gullprisen kommer til å stige. Du er imidlertid for usikker til å foreta et reelt kjøp av varen. Da kan du i stedet investere i en CFD. Mot slutten av dagen innser du at gullprisen har steget i verdi, og du kan velge å ta ut fortjenesten din (eller alternativt beskytte deg mot ytterligere tap). Du har muligheten til å avslutte posisjonen (investeringen din), og gå ut av markedet med den verdien gullet har på det aktuelle tidspunktet.

Du kan selvfølgelig også investere i flere posisjoner av samme eiendel for å øke fortjenesten, akkurat som det er mulig å kjøpe en eller flere enheter av noe. Tenk dog på at risikoen også blir større om det går i den andre retningen.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Trading. Enkelt. Aksje & valutahandel på norsk.
71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

Fordeler med å handle med CFD-er online

En av fordelene med CFD-er er at man ikke trenger å investere i selve aktivumet (produktet eller varen). For å kjøpe for eksempel olje, må du investere i selskapet som eier oljen. Det medfører alltid en selskapsrisiko. Selv om oljeprisen stiger, kan det gå dårlig med selskapet, og aksjekursen kan gå ned.

En annen fordel med CFD-er er at giringen er større sammenlignet med tradisjonell handel. Giring gir deg muligheten til å investere en brøkdel av den faktiske prisen. Her er aksjehandel igjen et bra eksempel: Du har fått nyss om en aksje som trolig kommer til å stige tilstrekkelig mye til at du ønsker å investere i 1000 eiendeler. Aksjeverdien er for øyeblikket 100 kroner per aksje, og du må altså ha 100 000 kroner for å kunne gjennomføre investeringen. Med giring, eller belåning, har du muligheten til å investere med lånte penger. Selvsagt gjelder et sikkerhetskrav fra aksje- eller valutamegleren du benytter. Dette kravet varierer fra megler til megler, men det er normalt snakk om alt fra 0,2 prosent til 1 eller 2 prosent. Du kan altså låne svært mye penger for å handle med CFD-er. Sørg for at du ikke får problemer og låner mer enn du kan dekke.fördelar med cfds

For å avslutte eksempelet med aksjekjøpet for 100 000 kr, kan du altså investere 5000 kr for å ta en posisjon på 100 000 kr. Hvis aksjeprisen går ned, blir du skyldig en god del penger, men om prisen går opp, tjener du mye. Vi oppfordrer deg til å være veldig forsiktig når du driver valutahandel med giring. Denne fordelen kan nemlig også ses på som en ulempe. Det er selvfølgelig ikke kun fordeler med å handle med CFD-er på nettet. Mange klager på for stor spredning under volatile hendelser, eller at stop-loss beveger seg selv om de skulle ønske at det ikke var tilfellet. Vårt råd er å ta det ekstra med ro ved CFD-handel under store økonomiske rapporter, når sentralbanker kommer med uttalelser om renten og så videre.

Kostnader for CFD-handel

Som med alle investeringer, er det selvfølgelig også kostnader tilknyttet CFD-handel.

  • Gevinstskatt: For det første er det beskatning av gevinster, samt avdrag ved tap. Det fungerer som for aksjehandel, der skattesatsen i 2019 er på 31,68 prosent.
  • Spread: Som i alle økonomiske markeder, må du betale en spread, det vil si en andel av forskjellen mellom prisen ved kjøp og prisen ved salg. Denne andelen kan variere stort mellom ulike valutameglere. Vær derfor på utkikk etter lav spread.
  • Courtage: Det er i prinsippet aldri courtage-avgifter ved CFD-handel. Denne avgiften betales kun ved handel med aksjer.

Summering av CFDer

Ved å investere i selve verdien av et aktivum, produkt eller vare, kan du investere uten å eie. Handel gjennom CFD-meglere er et populært alternativ, ettersom det er lettere og fordi man kan bruke høy giring. Selv om mange ser giring som en stor fordel, skal man imidlertid ikke glemme at det også har en bakside. Det finnes risikoer med giring, og vi oppfordrer alle lesere til å sørge for at de forstår risikoen og konsekvensene ved valutahandel med giring. Det gir muligheten til store gevinster, men også like store tap. Sørg derfor for å minimere giringen.

Sørg også for å holde deg oppdatert på verdensøkonomien og alt annet som påvirker valutahandelen. Les nyhetene våre for å få idéer om valutahandel.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.