X

Markus fra Halden

Registrerte seg hos valutamegleren BD Swiss for 20 minutter siden.

» Prøv BD Swiss du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Skal man handle med aksjer eller valuta? Det ene utelukker ikke det andre. Men, aksjehandel på nettet er ofte enklere å følge enn valutahandel, da fysiske selskap og deres balanse og fremtidsutsikter er enklere å følge enn to land med raskt skiftende vekst, renter og inflasjon.

Du har trolig drømt om gode investeringer aksjer, som gir nok penger til å reise rundt jorden eller feste i St. Topez hele sommeren. Det er ikke et lett mål, men man må starte et sted. Det å kjøpe eller selge aksjer på nettet er, avhengig av markedsklimaet, en av de beste måtene for å nå målet ditt. Noe av det beste er at aksjehandel nå kan gjøres hjemmefra, via nettet. I denne veiledningen forklarer vi på en enkel måte hvordan man investerer i aksjer på nettet. Det er ikke like enkelt som å se en YouTube-video, men det er heller ikke rakettforskning.

Folk som spør om kjøp eller shorting av aksjer på nettet gjør oftest det fordi de vil tjene penger og oppnå en fortjeneste, eller for å lære seg mer om hvordan man handler aksjer. Det er heldigvis mulig å gjøre alt dette på en og samme gang, og det kan være morsomt hvis du velger riktig type handel. Med belåning eller giring, gir det også et adrenalinkick, og en posisjon kan gå opp 50 % i løpet av en dag.

Skal man shorte eller kjøpe aksjer?Aktiehandlare som vunnit på börsen

Når et gjelder kjøp eller shorting av aksjer, avhenger det av markedsklimaet. Akkurat nå er mange markeder inne i en såkalt “bear”-periode, det vil si at de har en nedadgående trend. Men, med tilgang til shorting av aksjer kan synkende aksjemarkeder være en ren gullgruve! Hvis Trump ikke får orden på handelskrigen, og Storbritannia sliter med Brexit, er det stor risiko for betydelige nedadgående trender i aksjemarkedet. Ulempen er sannsynligvis større enn fordelen for alle som handler med aksjer akkurat nå, bortsett fra i noen asiatiske markeder der det meste allerede er priset inn.

Slik shorter du aksjer

Hvor kan du shorte aksjer?

Aksjer kan nå enkelt handles hjemmefra! Fordelen er at du alltid har tilgang, og du kan gjøre det når som helst på dagen. Det er veldig enkelt å kjøpe og selge aksjer på nettet. I praksis fungerer det på samme måte uansett om du vil kjøpe eller shorte. Fordelen med moderne aksjemeglere er at du slipper å ringe megleren. Du kan gå inn i en ny posisjon med kun 2 tastetrykk!

Finn en passende aksjemegler

Her finner du de beste nettsidene for handel på nettet. Se vår veiledning om tradisjonelle og moderne aksjemeglere.

De beste sidene for aksjehandel på nettet?

Nettsider for aksjehandel i Skandinavia var tidligere begrenset til Avanza og Nordnet, men etter hvert har storbanker kommet inn med halvgode tjenester. Men, ingenting slår de nye sidene for aksjehandel, der det er mulig å shorte aksjer og få tips fra analytikere. I dag er internasjonale nettsider bedre på alle måter: De tilbyr flere instrumenter, og det er i større grad mulig å shorte aksjer og bruke belåning. Hos Skilling og Plus 500 kan du for eksempel sette inn 10 000 kr og shorte aksjer for 50 000 kr.

Hva ligger kostnadene på?

1. Skilling: Her kan du være i gang på kun 10 sekunder. Gir deg muligheten til å shorte aksjer, både med ekte penger og lekepenger.

2. Plus500: En av de største CFD-leverandørene som er notert på London Stock Exchange, tilbyr muligheten til å åpne kjøp eller salg posisjoner.

3. AvaTrade: Gode på amerikanske aksjer.

5. Avanza har en courtage som i snitt ligger på 0,15 %, der minstekostnaden er på 39 kr for handler fra 15 600 kr. For enda mindre handler, finnes en mini-konto med 0,25 % bevegelig courtage og en minste courtage på 1 kr. For litt større handler, finnes en mediumkonto med 0,069 % bevegelig courtage eller et minstebeløp på 69 kr. Dette alternativet passer for handler over 143 500 kr. For handler over 143 500 er det mulig med en fast courtage på 99 kr.

5. Nordnet tilbyr en minste courtage på 1 kr, men en prosentsats på 0,25 % gjelder for små aksjehandlere. Eksempel: For en handel på 10 000, blir det 25 i courtage. For litt større handler, opptil 46 000, er courtage på 0,15 %, eller minst 39 kr.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.