X

Jonas fra Arendal

Registrerte seg hos valutamegleren eToro for 6 minutter siden.

» Prøv eToro du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Investering i kryptovalutaer handla ethereum onlineblir stadig mer populært, og selve emnet digitale valutaer er noe de fleste har hørt om. Det skrives om det i media, det sees nesten overalt på nettet, og det er ofte et hett samtaleemne blant venner. Kryptovalutaer er også tilgjengelig som et alternativ for valutahandel online, og i dag tilbys kryptovaluta som alternativ hos mange av de beste valutameklerne på nettet.

Når emnet kommer opp, handler det oftest om bitcoin, men det finnes også mange andre kryptovalutaer. Den nest største er ethereum. Selv om ethereum er langt fra like synlig som bitcoin, er det en kjent valuta blant de som i det minste er litt kjent med bransjen. Faktisk kan ethereum anses som bitcoins lillebror.

Ethereum forkortes til ETH på forex-markeder, og tilbyr flere fordeler bitcoin ikke har. Derfor bruker vi en hel side på emnet, slik at du får all informasjon du trenger for å kunne ta en egen og velinformert beslutning hvis du vurderer å handle ethereum på nettet (eller om du bare er nysgjerrig på hva det handler om). Du finner alle detaljer her.

Hva er ethereum?

Ethereum er en forbedring av blokkjeden som skapte bitcoin. Kryptovalutaen er også kjent som ether eller ETH, og er en av de aller største i bransjen. Ethereum ble skapt i 2015, og har noen tekniske forskjeller som skiller det fra andre kryptovalutaer.

ethereum blockchainSkaperen Vitalik Buterin ønsket å ta kryptovalutaer til neste nivå ved å fikse noen grunnleggende problemer bitcoin var kjent for. Blant disse var lange ventetider for bekreftelser, samt sentraliseringsfenomenet som ble skapt av prosessen.

Etter lanseringen i slutten av juli 2015 tok det en stund før valutaen ble akseptert i bransjen. Det gikk litt opp og ned, før ETH tok av og begynte å stige i verdi. Den 13. juni 2017 lå verdien på 388 dollar, den høyeste noteringen noensinne. Dette gjør ethereum til en av de dyreste kryptovalutaene i bransjen.

Ettersom bruken av kryptovalutaer ikke er så utbredt enda, er ikke ethereum like nyttig som BTC i form av betalingsalternativer. Men, det er minst like verdifullt når det gjelder sikkerhet og bevaring av verdi som investeringsalternativ. Når det er sagt, er det allerede mange selskaper som godtar ETH som betalingsalternativ, og flere vil det bli.

Fordelene med ETH er, akkurat som for alle andre kryptovalutaer, at de ikke har noen sentral myndighet og tredjepart. Transaksjonene er lynraske, de påvirkes ikke av geografiske grenser, og de er tilgjengelige på gjennomsiktige kontoer.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Trading. Enkelt. Aksje & valutahandel på norsk.
82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

eToro logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: € 200
Beskrivelse: Valutahandel & aksjer med fleksibel giring. Du velger.
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.

Hva er forskjellen mellom ethereum og bitcoin?

Den aller største forskjellen mellom ETH og BTC, er at ethereum er skapt for å håndtere mye mer enn transaksjoner av digitale valutaer. Blokkjeden som ETH er basert på, tillater blant annet overføring av såkalte “smarte kontrakter”. Dette er enkelt forklart en betegnelse for digitale koder som håndterer pengeoverføringer, nettbasert innhold i form av digitale apper og annen informasjon som ikke har noe å gjøre med kryptovalutaer, eiendom, juveler, aksjer og alt annet av fysisk verdi.

Alle blokkjeder er skapt for å lese koding, men de aller fleste blokkjeder har store begrensninger. Ethereum er annerledes, og tillater ubegrenset overføring av koder. Dermed kan du kode omtrent hva som helst, og ikke bare digitale penger.

handla ethereum online

Fordeler med ethereum

En vanlig blokkjede håndterer kun overføringer og oppdateringer av økonomiske transaksjoner. Ethereum er mye mer komplisert enn som så, da det håndterer overføringer og oppdateringer av all slags informasjon. Man kan altså benytte ethereums blokkjede til å sende og dele all slags data, fra nettbaserte apper, til hvordan du kan stemme i et valg og hvor mye penger du sender til naboen.

Ethereum tillater behandling av større blokker, noe som betyr raskere overføringer takket være raskere bekreftelse av transaksjoner. Det vil si at mer informasjon kan bearbeides på kortere tid.

Det er også helt umulig å manipulere informasjon så snart den har blitt del av ethereums blokkjede. Takket være det samme prinsippet som i alle andre blokkjeder, finnes det en masterkopi som alle i hele kjeden har blitt enige om og som er bekreftet. Hvis noen prøver å manipulere informasjonen, blir den nye versjonen ansett som ugyldig, siden den ikke har gått gjennom kjeden.

Sikkerheten er komplett, og gjelder ikke bare for digitale valutaer, men også for all annen informasjon som skapes på ethereums blokkjede. Alle smarte kontrakter (smart contracts) som opprettes, blir umiddelbart en del av ethereums blokkjede.

Handle ethereum på nettet

Valutahandel med kryptovalutaer er ikke helt som den tradisjonelle formen for valutahandel på nettet. Det er imidlertid et voksende marked. Selv om ikke veldig mange valutameglere tilbyr alternativet enda, kan vi med største sikkerhet si at det kommer til å bli flere.

Valutameglere som tilbyr muligheten til å handle med ethereum i dag inkluderer:
Plus500: You can trade CFDs on Ethereum on Plus500
AvaTrade
eToro
Markets.com
IG Markets
Trade.com

Klikk på de ulike valutameglerne for å lese anmeldelsen vår av dem. Disse valutameglerne tilbyr også en gratis demokonto, der du kan lære deg mer om valutahandel. Du kan øve deg på å handle med lekepenger, og du kan til og med prøve deg på ulike tradingstrategier. Dette er et flott alternativ for nybegynnere innen valutahandel på nettet.

Ethereum-mining

Ethereum-mining er prosessen med å skape mer ether, valutaen som er basert på ethereum-blokkjeden. Utvinning av ether er veldig lik prosessen med utvinning av bitcoin. Et medlem i kjeden som utgjør valutaens blokkjede må verifisere overføringer. Dette gjøres ved å kontrollere blokkens metadata mot et antall ulike “hash”-funksjoner. Hvis riktig “hash” blir funnet, kan medlemmet legge blokken til kjeden. Medlemmet blir dessuten belønnet med en viss mengde ether.

Denne prosessen kalles “proof-of-work”, og er ekstremt vanskelig å omgå ved juks. Utvinning er dermed en sentral del av å samle en blokkjede, og det er på denne måten hele kjeden kan skape enighet og en sikkerhet i at informasjonen som er bearbeidet er korrekt. Dette er “vitnene” vi skrev om på siden vår om blokkjede.

›› Les om andre kryptovalutaer her

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.