X

Nikolai fra Tønsberg

Registrerte seg hos valutamegleren EzInvest for 35 minutter siden.

» Prøv EzInvest du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo

Her er en veiledning for valutahandel, som nå kan kombineres med flere andre typer online trading. valutahandel från mobilNormalt får du som valutahandler muligheten til å kjøpe og selge råvarer, du kan shorte aksjer på europeiske og amerikanske markeder med 5x giring, og du kan handle med ETF-er og indekser for å få god eksponering mot ulike markeder.

Her tar vi opp hvordan du handler valuta på nettet, hvordan du kommer i gang, samt ulike nivåer og måter å handle på. Valutamegler.no tar til og med opp vanlige spørsmål nederst på siden.

Fartyg för internationell handel

Hvordan og hvorfor handler man?

Valutahandel er kunsten å kjøpe og selge valutaer. Handel med valutaer praktiseres av alt fra banker og sentralbanker til multinasjonale selskaper, handelsselskaper, privatpersoner og investorer. Utbytte og handel med valutaer kan skje av en rekke ulike grunner, for eksempel for å tjene penger som daytrader, for å beskytte aktiva, minimere valutarisiko eller fremme internasjonal handel og turisme.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Trading. Enkelt. Aksje & valutahandel på norsk.
79% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

De 3 vanligste strategiene ved valutahandel

Det finnes som alltid en rekke ulike muligheter og strategier som kan benyttes for å få en god avkastning. Her er noen av de mest populære metodene på valutamarkedet. Disse fungerer, både på kort og lang sikt.

Swingtrading: Dra nytte av støtte- og motstandsnivåer

De som handler valuta med swing trading ser ofte relativt kortsiktig på handlene sine. De baserer kjøp- og salgsnivåene på å ta mange smågevinster, avslutte dårlige handler raskere og holde seg til valutaer i en kortere periode. Hvis du ser et valutapar som gjentatte ganger har har gått tilbake til støttenivået, kan det være tid for å kjøpe igjen når valutaen nærmer seg støttenivået igjen. Den samme strategien kan benyttes for motstandsnivåer.

Fordeler: Du trenger ikke si opp heltidsjobben for å bli swingtrader. Hvis du er litt tålmodig, finnes det massevis av muligheter.
Ulemper: Det er en renterisiko hver natt, og det er derfor lurt å prøve å gå inn i valutapar med positiv rente. Som swingtrader kan du ikke satse på svært lange handler.

Posisjonstrading: Langsiktig og sikker handel med valuta

Som posisjonstrader har du en lengre tradinghorisont, der en handel kan være aktiv i flere uker eller til og med måneder.

Fordeler: Du trenger ikke å bruke mye tid hver dag, ettersom handlene dine er langsiktige. Slik trading er generelt sett mindre stressende, fordi du ikke trenger å bry deg om kortsiktige prisendringer. Du får ofte et godt nivå av risikobelønning for handlene dine, ofte 20 % eller mer.

Ulemper: Krever god innsikt i hvilke grunnleggende og tekniske faktorer som påvirker et bestemt valutapar. Kan kreve større innsatt kapital for å opprettholde et bredere stop-loss.

Scalping: Tar opp kampen mot feil prissetting i markedet

En av de mest misforståtte handelsstrategiene, og kanskje den mest kortsiktige, er scalping. Denne strategien er forbudt hos visse valutamegler. En gjennomsnittlig scalping-trader sitter ofte ikke mer enn 30 sekunder til 5 minutter på en posisjon, men gjennomfører i stedet desto flere handler. Når en valuta er oversolgt eller undersøkt, går man inn og tar en posisjon i en kort periode. Målet er å lykkes med å nå 10-50 pips (punkter) før man går ut av en handel.

Fordeler: Mange muligheter hver dag, noe som kan gi en fin sideinntekt eller en fulltidsjobb hvis du kommer skikkelig i gang.

Ulemper: Den største ulempen for mennesker sammenlignet med roboter, er at mennesker ikke kan handle valutaer like raskt som en automatisk robot. Dette kan være risikabelt ved scalping, hvis du ikke har veldig lav spread hos valutamegleren din, da dette kan spise opp en stor del av gevinsten.

Hvor mye skal man sette inn

Det generelle tipset er å ikke sette inn mer penger enn man har råd til å tape. Her er noen forslag for ulike typer kontoer, og litt info om positive sider ved hver kontotype.

Handle valuta fra 500 kr til 5000 kr (første gang)
Närbild på en 500 kr sedel
Selv hos virkelig profesjonelle nettsider som AvaTrade, kan du komme i gang med mindre enn 500 kr. Ettersom markedene beveger seg raskt, anbefaler vi imidlertid at du aldri satser mindre enn 500 kr ved første innskudd.

En femhundring er nok til å teste litt hvordan markedene for valuta og aksjer fungerer, og er en lav sum for de aller fleste. Dette er en liten sum for å komme i gang. Hva venter du på? Test med minst 500 kr første gang. Les mer om AvaTrade her.

Handle valuta for 10 000 – 50 000 kr
Många 1000-kr sedlar
For mer langsiktig valutahandel, er det klokt å investere en litt større sum. Med minst 10 000 kr, har du i hvert fall et godt ben å stå på ved belåning, noe som gjør det mulig å handle valuta mer langsiktig. Nettsider som Skilling har en solid base for langsiktige investorer, som både vil handle valuta, shorte internasjonale aksjer og investere gjennom EFT-er og indeksprodukter. Les mer om Skilling her.

Handle valuta for 100 000 eller mer (VIP)
For enda mer avansert valutahandel, lavere spread og bedre vilkår, bør du sette inn 100 000 kr eller mer. Da blir du eller firmaet ditt normalt VIP-kunde, som valutameglerne tar ekstra godt vare på. Du får gjerne en egen kontoansvarlig og personlig kundestøtte som kan gi deg råd om hvordan du kan lykkes enda bedre med handel av valutaer og aksjer. Snart finner du flere råd om hvilke meglere du kan bruke her.

Kom i gang enkelt: Handle valuta fra mobilen!
For så lite som 5 år siden var et knapt mulig å handle via mobilen, men i dag er det mer eller mindre standard for valutahandlere på nettet. Du har alltid med deg mobilen, og på den måten er det den klart beste plattformen. I prinsippet har alle sider i dag en egen mobilside, og større tradingselskaper har også gjerne en app.

Hvordan har markedet for valutaer utviklet seg over tid?
Før verdens første valutapar ble lansert, ble råvarer ofte brukt som penger, deriblant kopper og gull. Kong Alyattes fra Lydia i nåværende Tyrkia, lagde verdens første mynt rundt år 600 f.Kr. Mynten hadde en løve som hovedsymbol.

Kina var først ute med å lansere papirsedler, noe som skjedde allerede på 600-tallet under Tang-dynastiet. Sverige og den svenske riksbanken var Europas første land til å lansere sedler av papir i 1668.

Hvordan begynner man å handle med valutapar?
Det først du bør gjøre er å velge en relevant valutamegler. Deretter velger du hvilket valutapar du vil handle. Vi anbefaler at du velger de største og mest likvide valutaparene, som EUR/USD og JPY/USD, eller GBP/USD.

Hva påvirker landenes valutakurs?
Inflasjon, vekst, statsgjeld, handelsbalanse og forventninger til landets økonomi er viktige elementer som påvirker valutakursen. En annen viktig faktor er politisk stabilitet. Også spekulasjon kan påvirke valutakurser.

Hva er de største valutaparene for handel?
De største valutaparene for handel er USD/EUR, etterfulgt avJPY/USD og GBP/USD. Norske kroner er en forholdsvis liten valuta, og handles mot EUR, USD og SEK.

Hvilke ulike måter kan man handle valuta på?
På 2000-tallet finnes det tre aksepterte metoder for handel med valuta. Det vanligste er via spothandel, som gir umiddelbar leveranse. Andre alternativer er terminer (“futures” på engelsk) med fremtidige leveringsdatoer, eller valutaopsjoner.

Hvordan blir jeg en valutahandler?
Kom i gang ved å lære deg om valutamarkedet. Du får en ekstra god start   med vår valutaskole.

Vanlige spørsmål om handel med valutaer

Nedenfor finner du en rekke vanlige spørsmål om valutahandel.

Er det lønnsomt å handle valuta?
Mange lurer på om valutahandel er noe man virkelig kan tjene penger på. Akkurat som alt annet i verden, avhenger det av målene, strategiene og fokuset man har. Hvis du bruker tid på å lære deg lønnsomme strategier for valutahandel, blir den spennende reise. Et forslag er å sette opp automatisk handel med valuta, ved hjelp av roboter. Men, ingenting skjer over nattet. Du må bruke litt tid hver dag på å lese om og lære deg alt nytt, og ikke minst øve. Øving gjøres enklest med en testkonto. Alle seriøse tradingplattformer på nettet i dag tilbyr en slik demokonto helt kostnadsfritt. Kom i gang med en demokonto nå og prøv handel med valutaer på nettet!

Har dere 5 enkle tips for nybegynnere innen valutahandel?
+ Prøv med en demokonto før du satser ekte penger.
+ Prøv flere ulike strategier og metoder for å lykkes med valutahandel. Det er ikke alltid slik at den første metoden fungerer best, men på sikt er det veldig mange som oppnår stor suksess uten større forkunnskaper. Det kreves selvsagt at du leser deg opp og eksperimenterer for å finne ut hva som fungerer for deg!
+ Fokuser på ett instrument om gangen! Men, ikke begrens deg til kun handel med valuta. Prøv også shorting av aksjer, som kan være veldig fordelaktig med 5x giring.
+ Vær konsekvent og hold deg til en plan. Da kan du enklere evaluere og avgjøre hva som er riktig for deg over tid.
+ Ikke invester mer enn det du har råd til å tape.

Tider för att handla valuta: Karta över världen
Hvilke tider av døgnet kan man handle valuta?
I motsetning til aksjemarkedet, er valutamarkedet åpent døgnet rundt. Du kan begynne å handle med et valgfritt valutapar kl. 09:00 om morgenen i Sydney. Dette tilsvarer kl. 01:00 om natten i Oslo. Valutamarkedet i Tokyo åpner en time senere, og deretter kommer handelen virkelig i gang når markedene i Hong Kong og Singapore også åpnes. Det største knutepunktet for handel med valuta er fremdeles London, men dette kan fort endres de neste årene på grunn av Brexit. også New York er et stort knutepunkt, men tidsforskjellen gjør at dette markedet har en ulempe i Europa og Asia på grunn av tidsforskjellen. Handel av valuta er uansett mulig fra mandag morgen til fredag kveld, når kontorene i USA stenger. Markedet er altså åpent døgnet rundt i 5 døgn.

Jeg vil lære meg å handle valuta. Hva gjør jeg?
Det gjelder å øve og gjøre seg kjent med markedet. Les anmeldelsene våre, bestem deg for en valutamegler og åpne en demokonto. Du kan også prøve vår valutaskole.

3 grunner til ikke å handle valuta?
+ Du har ikke minst 500 kr til overs. Det er prisen det koster å komme i gang hos Skilling.
+ Du vil ikke prøve noe nytt. Mange blir faktisk overrasket over hvor enkelt det er!
+ Du kan ikke håndtere “gratis penger” gjennom belåning. Man må være forsiktig, slik at man ikke maksimerer belåningen. Det gjelder å låne så lite som mulig, akkurat som med alle typer lån.

Et annet tips er å lese bøker for å få inspirasjon for handelen. Blant de tre beste bøkene om valutahandel på nettet kan nevnes:
“Currency trading for dummies”: En engelsk bok som går gjennom alt du trenger å vite for å begynne å handle valuta som nybegynner. Alt som tas opp forklares på et enkelt nivå, slik at du enkelt kommer inn i de viktigste tingene å tenke på allerede fra starten av. Alle som ønsker å handle valuta bør ha denne boken.
“How to start a trading business for $500”: Hvis du har drøyt 5000 kr å risikere på valutahandel, er dette en bra veiledning å starte med. Mange nye valutahandlere har ikke så mye kapital å satse i starten, og da er det ekstra viktig å lære seg hva en ekte trader har å lære. Her får du tips om hvordan du blir en disiplinert trader, og forsiktig bygge opp kapitalen over tid hver hjelp av smarte strategier og vaner.
Technical Analysis of the Financial Markets” av John J Murphy: En uttømmende bok om tradingmetoder og programmer for deg som vil kjenne til det grunnleggende innen teknisk analyse. Her finner du mer enn 400 historier fra det virkelige liv om grunnleggende ting som trender, prismønster, analysemetoder og metoder for å holde oversikt over pengene ved handel med valuta.

Vil du vite mer om hvordan man handler? Sjekk vår guide.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.