X

Sander fra Ytrebygda

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 42 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Er du interessert i å gjøre gode investeringer, eller er foretrekker du spenningen ved å  spekulering på valutamarkedet med giring? Det finnes selvsagt fordeler både med å investere og spekulere i valutahandel. Hvilken metode som passer best for akkurat din valutahandel, avhenger i stor grad av intensjonene dine, interessene dine og, ikke minst, hvor mye tid du har til rådighet. Her tar vi en nærmere titt på likheter og forskjeller, risikoer og muligheter, samt metodene som brukes i disse strategiene for valutahandel.

Hvordan investere?

Definisjonen på en investering er innskutt kapital som forventes å gi fremtidig avkastning. Når man investerer i valutaer, er intensjonen dermed ikke først og fremst å tjene raske penger. I stedet er målet å beholde posisjonen i en lengre tidsperiode med håp om at det på sikt skjer en prisutvikling som gir en god fortjeneste. Valutaspekulasjon er ofte tidkrevende, og man må bruke ekstremt mange timer foran dataskjermen hver dag. For mer langsiktige investeringer er det derimot viktigere å være godt bevandret blant annet innen geopolitiske forhold, for å kunne forutsi den potensielle prisutviklingen for en bestemt valuta. Dette er selvfølgelig også tidkrevende, men på en annen måte.

Hvis du skal investere i valutaer, er det viktig å velge en handelsplattform der langsiktig handel ikke medfører daglige gebyrer som spiser opp kapitalen din og reduserer den potensielle avkastningen. Slike meglere kan dessverre være vanskelige å finne (ettersom nettstedene selvsagt tjener mer på at du kjøper og selger ofte), men LegacyFC er et godt alternativ. Her kan du drive langsiktig valutahandel uten å bli pålagt høye gebyrer. Opprett konto hos LegacyFX og invester i valuta allerede i dag.

Hva gjør spekulanter?

Valutaspekulanter prøver ofte ulike strategier for å se hva som fungerer. Noen eksempler inkluderer scalping og swingtrading, som begge innebærer at man studerer og drar nytte av korte trender på markedet, dog med litt forskjellige tidsrammer. Swingtrading innebærer at du inntar posisjoner på valutamarkedet med hensikt å beholde dem i kun noen få dager eller uker, og dermed dra nytte av de kortsiktige endringene i valutakursen.

Hvordan fungerer scalping?

Scalping innebærer at man vanligvis holder posisjonene åpne i bare noen minutter eller til og med bare noen sekunder. Dette er en tradingstrategi som egner seg svært godt for nettopp valutahandel, da dette er et marked som er i stadig bevegelse, selv om det ikke nødvendigvis er veldig volatilt. De svært snevre posisjonene gjør at scalpere er mindre avhengige av kun volatilitet, og erfarne tradere kan ofte oppnå fortjeneste basert på forskjellen mellom kjøps- og salgspris, uten av valutakursen faktisk beveger seg i det hele tatt. Her kan du lese mer om hvordan du lykkes med scalping.

Hvem kan spekulere i aksjer, indekser eller valutahandel?

Det korte svaret er at alle kan det, så lenge man er fokusert. Det spiller ingen rolle om du er mann eller kvinne, ung eller gammel. Det eneste kravet er at du har litt tid til overs. Normalt kan du også handle når og hvor som helst via mobilen, for eksempel hos selskaper som Skilling.

Tre tankemåter for fremgangsrike spekulanter

  • Ikke la risikoen endre adferden din. Sørg for at du aldri investerer for mye på én enkeltposisjon, og sats heller litt for lite, for eksempel halvparten av det du hadde tenkt.
  • Start alltid tradingdagen med et positivt tankesett. Hvis du er positiv til investeringene og spekulasjonene dine innen valutahandel, blir det enklere å oppnå målene dine.
  • Sørg for å oppnå en balanse mellom frykt og grådighet. Du bør tørre å gå inn i handler som er under- eller overpriset, men vær forsiktig: Sørg for at du har både stopp-loss og fortjenestegradsnivåer på alle handler.

De beste valutameglerne for spekulanter

Skilling: En skandinavisk og svært ærlig plattform med stabile eiere som satser på teknisk innovasjon for å skape en bedre tradingplattform. Skilling har den raskeste ordrehåndteringen av alle hybridmeglere på markedet.
Capital: Tilbyr et svært stort utvalg, først og fremst av aksjer, men også mange råvarer (mer enn 20). Har også et godt utvalg innen valutahandel.
NS Broker: Den eneste ECN-megleren som har et virkelig godt tilbud til kundene. Her får du sanntidskurser som ofte endrer seg ti ganger i sekundet, raskere enn noen annen valutamegler på markedet. NS Broker bruker plattformen Metatrader 5 (MT5), som er fantastisk på mobil. Denne plattformen fungerer også bra på PC, men dessverre ikke like bra på Mac.

Fire eksempler på hvordan du kan investere i valutahandel

  • Carrytrading – en av de vanligste investeringsstrategiene. Dette går kort og godt ut på å utnytte renteforskjellen mellom ulike valutaer.
  • Bollinger-bånd – en teknisk prisindikator med et enkelt, glidende markedsgjennomsnitt i midten, og et øvre og nedre bånd som representerer standardavvikene. Brukes om indikator på volatilitet.
  • Fibonacci – en matematisk tradingstrategi der man bruker Fibonacci-tallene for å utarbeide referansepunkter for når valutaprisen og tallsekvensen stemmer overens. De fleste grafer har denne metoden innebygd, slik at du enkelt kan bruke den.
  • RSI – en teknisk indikator som ved å måle opp- eller nedganger til en valuta i en viss tidsperiode viser om eiendelen er overkjøpt eller oversolgt, og dermed kan signalisere kjøps- eller salgssituasjonen.

Hvem kan investere i aksjer, indekser eller valutahandel?

Investeringer er ment å gi avkastning på lengre sikt, noe som krever at man som trader bruker mye tid, planlegging og ettertanke, i hvert fall i startfasen. Mens kortsiktige spekulasjoner kan gjøres litt spontant, må man velge langsiktige posisjoner med omhu. Når investeringen først er gjort, kreves det dog ikke at man er like mye på tå hev som ved spekulering der det er raske responser som gjelder, mange timer i døgnet, flere dager i uken. Investeringer i aksjer, indekser eller valutaer forutsetter også at du er ganske kjent med både eiendelen du satser på, de geopolitiske forholdene, forventninger til eiendelen samt øvrige faktorer som spiller inn for hvordan verdien kommer til å utvikle seg på sikt.

De beste valutameglerne for investeringer

Capital: Svært godt utvalg av valutapar, gunstige betingelser og innovativ AI-teknologi som hjelper deg med å bli en smartere trader, og en bedre investor.
Skilling: Vår skandinaviske favoritt som stadig topper favorittlisten hos mange tradere. Gjennomsiktig, pålitelig nettsted med mange tilgjengelige valutapar, helt uten skjulte kostnader for langsiktig handel.

Er aksjer enklere enn valutahandel?

Det korte svaret er at det kommer an på hvem du er og hva du synes er lett. I løpet av en dag er det normalt slik at aksjer beveger seg prosentvis mer enn valutaer. Det er sjelden at et stort valutapar går opp eller ned mer enn 2 % på én dag, mens aksjene i blant kan gå opp eller ned 10 % eller mer i løpet av dagen, spesielt nå når markedet påvirkes av covid-19. Generelt synes mange langsiktige tradere at det er enklere å slå markedet med valutahandel, ettersom markedet følger teknisk analyse og mønster på en helt annen måte enn aksjer. En stor grunn til dette er at volumene er mye større for valutahandel enn aksjehandel. Men, til syvende og sist handler det selvsagt om hva du selv synes og hvilket marked du foretrekker.


Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.