X

Mohammad fra Sarpsborg

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 34 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Kroner er en valuta som har eksistert siden år 1873, da Sverige sammen med Danmark valgte å erstatte de gamle myntenhetene daler og riksdaler. Daler var hovedsakelig laget av sølv og kobber, og fantes senere også i form av sedler.

1. april 1875 sluttet også Norge seg til den svensk-danske valutaunionen rundt kronen. Denne unionen ble kalt Den skandinaviske myntunionen eller Den skandinaviske myntkonvensjonen, og valutasystemet var basert på gull. Etter hvert som årene gikk, begynte kronene i Norge, Sverige og Danmark så smått å frigjøres fra hverandre for å passe inn i landenes nasjonale pengepolitikk.

Den  norske kronen deles opp i 100 øre. På tross av at ører ikke lenger finnes som fysisk valuta, er mange varer fortsatt priset med desimaler, altså ører. Ved bruk av debetkort ved betaling, avrundes ofte totalkostnaden til nærmeste hele krone.

Noen av de mest populære valutaparene der NOK inngår er GBP/NOK, USD/NOK, CHF/NOK og selvsagt EUR/NOK. Det er imidlertid viktig å huske at spredningen for valutapar der NOK inngår ofte er større enn for de mer populære verdensvalutaene, som for eksempel EUR/USD eller GBP/USD.

Sanntidskurser for NOK for CFD-handel hos Plus 500

-Kommer straks-

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.