X

Jonathan fra Bodø

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 25 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Ifølge FN finnes det 180 forskjellige anerkjente valutaer, som brukes i mer enn 195 land i verden. Hos så mange som 66 ulike land er valutakursen på ett eller annet vis koblet til den amerikanske dollarkursen, eller amerikanske dollar (USD) brukes som valuta. I enkelte land benyttes både den nasjonale valutaen, men også USD, enten for turister eller som et supplement til deres egen valuta. Dollaren står for stabilitet, mens visse nasjonale valutaer kan være veldig volatile.

Valutaer hos ulike valutameglere

Visse valutameglere har ikke alle forskjellige valutaer. Derfor kan det være lurt å gjøre hjemmeleksen sin hvis man ønsker å handle med litt mer uvanlige valutaer.

Det er selvsagt lurt å kjenne til hvilke store valutaer det blir handlet med i verden. Jo mer populær en valuta er, jo større volum omsettes, og da er normalt den såkalte spredningen (forskjellen mellom kjøps- og salgskurs) mindre. Dette er bra for deg som handler med valuta, ettersom det betyr at valutakursen ikke trenger å bevege seg langt i riktig retning før du har oppnådd en fortjeneste.

For å gjøre det enklere for deg å velge valutamegler, oppgir vi hvilke valutapar som tilbys hos de ulike meglerne i anmeldelsene våre.

Hvilket valutapar bør vi nordmenn handle med?

For oss nordmenn kan det, i hvertfall i starten, være enklest å handle med et valutapar vi kjenner valutakursen for, som for eksempel EUR/NOK, GBP/NOK eller USD/NOK. Ettersom valutakurser også er knyttet til politiske beslutninger,  nasjonale begivenheter eller økonomien i et bestemt land, kan det også være enklere å handle med valutaen i det landet man bor, da man ofte har en følelse for markedssituasjonen og naturlig følger hendelser som skjer i landet. Hvis den norske økonomien blir sterkere, det går bra med landet, selskaper leverer gode resultater og lignende, blir ofte valutaen (i hvertfall NOK) på lang sikt ofte sterkere. Dermed trengs færre norske kroner for å handle utenlandsk valuta.

Kryptovalutaer

Kryptovalutaer, også kalt virtuelle valutaer eller digitale valutaer, er valutaer som omsettes digitalt. Eksempler på kryptovalutaer: Bitcoin, ethereum, ripple, Dash og bitcoin cash.

Digitale valutaer: ingen fysiske mynter eller sedler med verdi

Det finnes altså ingen fysiske mynter eller sedler som har en pengeverdi. Valutaene er digitale, og handles og brukes normalt på datamaskinen eller mobiltelefonen. Kryptovalutaene er likevel representerte med sine egne symboler eller logoer, som også kan forekomme i fysisk form, trykt på egne mynter, enten som samleobjekt eller bare rent symbolsk. Disse har dermed normalt ingen verdi i seg selv, eller noen tilknytning til den virkelige, digitale valutaen.

Hvem som eier hvilke og hvor mange digitale mynter, kontrolleres vanligvis gjennom en desentralisert database. Denne distribueres til nettverkets brukere, og det benyttes en såkalt blokkjedje (“block chain” på engelsk) for å holde styr på transaksjoner. I motsetning til bitcoin og ethereum, er enkelte virtuelle valutaer, for eksempel Ripple (XRP), basert på en sentralisert teknikk, der dataene om hvem som eier hva ikke er desentralisert.

›› Her kan du lese mer om kryptovalutaer

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.