X

Felix fra Sandefjord

Registrerte seg hos valutamegleren Capital for 16 minutter siden.

» Prøv Capital du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Det er ekstremt store svingninger på børsen for tiden, og begrepet volatilitet er mer aktuelt enn på lenge. Når vi snakker om volatilitet, må vi også snakke om VIX, en volatilitetsindeks som brukes til å gjenspeile volatiliteten og sanntidspriser på børsen. Hvordan kan man handle VIX? Har du noe triks? La oss starte med det første spørsmålet..

Hva er VIX?
VIX er en forkortelse for Market Volatility Index, og sanntidskursene som VIX gjenspeiler er opsjonene på CBOE (Chicago Board Options Exchange), som går mot S&P 500, den nest største børsindeksen i USA etter Dow Jones Industrial Average. Aksjeindeksen S&P 500 omfatter som navnet antyder 500 store børsnoterte selskap som omsettes i USA. Det som er så karakteristisk for opsjonene på CBOE er at de som har store eierandeler på S&P 500 kan bruke disse som en type hedgeopsjoner for å beskytte seg mot store og plutselige svingninger, altså kraftig volatilitet, på markedet. Opsjonene gir nemlig mulighet til avkastning selv når børsen faller så tungt som vi har vært vitne til den siste uken. En stigning i VIX-indeksen kan enkelt forklart oppstå når mange forventer eller bekymrer seg for store svingninger i markedet, og sikrer seg ved å bunkre denne typen VIX-opsjoner. På grunn av dette kalles også VIX-indeksen for fear index eller risk index.

Har Valutamegler noen triks for å handle VIX?
Du trenger ingen triks for å handle VIX; alt handler om timing av aksjemarkedet. Det er veldig enkelt. Kjøpe eller selge VIX? Har markedet beveget seg for lite? Kjøp! Har svingningene vært for store og forventes å avta? Selg! Bruk en god valuta- og aksjeindeksmegler som norske Skilling. De har en flott tradingplattform, lav spredning, fleksibel giring og avslutter handler raskt. Prøv Skilling nå!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Lavest spredning for VIX og rask ordreavslutning. Prøv trading hos Skilling!
71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

Når nådde VIX sitt høyeste nivå noensinne?

Situasjonen på verdensbørsene de siste årene kan anses som relativt stabil. Volatiliteten har holdt seg på et jevnt og lavt nivå i ganske lang tid, spesielt mellom årene 2017 og 2019. Slike forhold viser seg på VIX som en lav indeksverdi, et eller annet sted rundt 20 eller lavere. En økt verdi på mellom 20 og 40 på VIX-indeksen tyder på økt ustabilitet i markedet, mens en høy verdi på mellom 60 og 80 indikerer at det råder mer eller mindre panikk på børsen, og at folk da reagerer ved å kjøpe CBOE-opsjoner.

Den 16. mars 2020 knuste VIX-verdien alle tidligere rekorder og avsluttet dagen med en verdi på hele 82,69. Siden årsskiftet har den økt med mer enn 500 %. Dette er imidlertid ikke overraskende, med tanke på børsrasene verden har vært vitne til den siste uken. Den stadig økende spredningen av koronaviruset skaper ganske enkelt en frykt blant folk, ikke bare på grunn av virusets innvirkning på helsen, men også på grunn av de enorme økonomiske konsekvensene som sannsynligvis vil følge oss i lang tid fremover. Handle VIX med lav spredning hos Skilling.

 

Slik tolker du VIX

Det gir ingen mening å la seg stresse av VIX-indeksens varierende vcBoe Vixerdier, ettersom verdien egentlig bare gjenspeiler det vi allerede vet; at det for øyeblikket er mye mer volatilitet enn vanlig på markedet. Det betyr imidlertid ikke at de ikke er lurt å følge med på VIX, og bruke det som et instrument. Det kan brukes både til å vurdere hvordan markedet går og til å skape seg et bilde av hvordan andre investorer opptrer i ekstraordinære tider som dette. De kraftige økningene de siste dagene kan føre til en viss uro, men da gjelder det huske at volatilitet i markedet faktisk er helt naturlig. Det er heller ikke rart at et par års veldig svak volatilitet etterfølges av en betydelig økning, om enn ikke alltid av de proporsjoner vi opplever nå. Mange eksperter mener også at VIX skal tolkes som den dynamiske indeksen den faktisk er, for å tolke og forstå utviklingen og endringen i volatiliteten fra ett tidspunkt til et annet, normalt over en 30-dagers periode.

Det er også verdt å nevne at mange eksperter advarer tradere om ikke å se seg blind på hva VIX viser, eller i det minste ikke legge altfor mye i det. De mener at VIX, altså indeksen for S&P 500, egentlig ikke er mer nyttig for å forutse markedets volatilitet enn andre, lignende indekser, som Dow Jones Industrial Average. VIX er uten tvil både bra og nyttig, men kanskje ikke så unikt som det har rykte for å være.

Handel med VIX-instrumenter
Trading med VIX kan gjøres ved hjelp av en rekke ulike instrumenter, noen relativt enkle, og andre mer komplekse. Blant tilgjengelige instrumenter for handel med VIX kan nevnes opsjoner, CFD-er, terminkontrakter og EFT-er. De ulike alternativene har hver sine fordeler og ulemper, og som trader er det viktig å gjøre seg kjent med dem og finne sine favoritter. VIX-produkter kan delvis omsettes med langsiktig retning for å prøve å forutsi trender som oppstår senere og som anses å løpe over en lengre periode. Men, det finnes også instrumenter for deg som har en kortere investeringshorisont. Noen alternativer passer dessuten for daytrading, da de er egnet for de mer ekstreme og plutselige bevegelsene. Handel med VIX-instrumenter kan enkelt forklares som handel med volatiliteten, som igjen genereres av rådende tradingmønster på S&P 500. Sitter du med et større eierskap på S&P 500 og er bekymret for hvilken retning trenden går akkurat nå? Da kan VIX-opsjoner være et alternativ for deg. Hvis du er ute etter en profesjonell og bra onlinemegler, kan vi blant annet anbefale Plus 500. Dette er en populær plattform som tilbyr et bredt utvalg av instrumenter, inkludert VIX. De tilbyr lav spredning og har en svært brukervennlig plattform. Handle VIX hos Plus500 nå!
Risikoadvarsel: 86% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFD-handel hos Plus 500.

Plus 500 logo

Vurdering: 9.29/10
Minste innskudd: EUR 100
Beskrivelse: Plus500 har de fleste instrumenter og god spredning for VIX. Prøv nå!
86% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFD-handel hos Plus 500.

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.