X

Lucas fra Bodø

Registrerte seg hos valutamegleren CEX for 8 minutter siden.

» Prøv CEX du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Dette andre innlegget i miniserien om de syv dødssynder for valutahandel på nettet handler om latskap og hovmod. Akkurat som med vrede og gjerrighet, er dette veldig menneskelige følelser som vi må kontrollere for å bli så gode som mulig.

Når det handler om penger, er det veldig lett å la følelsene ta over, og når det skjer, handler vi sjelden med hodet. Det er viktig å holde følelsene i sjakk, slik at vi kan se alle detaljer. De sju dødssyndene er også veldig aktuelle og viktig å tenke på når du handler med valutaer.

Latskap – pengene dine tar ikke vare på seg selv

Det er nesten utrolig å se hvor lite interesse enkelte har for noe så viktig som investeringer. Selv om vi har noen som kan gjøre dette for oss, er det aldri positivt i det lange løp å unngå å legge ned tid og energi på å holde styr på penger og investeringer.

Akkurat som en hage, må man ta vare på porteføljen av investeringer. Det må kuttes og omplasseres, dårlige investeringer må fjernes, og det må fylles på med nye. Hvis man ikke følger med på porteføljen vil overskuddet råtne, og ugresset tar snart over.

Den som har tid til å investere bør også holde seg oppdatert på markedet. les nyheter og lytt til podcaster. Jo mer du vet, jo bedre er det.

valutahandel på nätet

Hovmod – for fall

Du er ikke smartere enn markedet. Det er viktig å huske det, for så snart du tror du kan slå markedet 100 av 100 ganger, kommer du til å gå på en skikkelig smell. Det er derfor viktig å være ydmyk når det går bra.

Ydmykheten hjelper deg med å holde føttene på bakken. Når markedet går bra, er det nesten som at alle posisjoner gir fortjeneste. Da er det lett å gi gass og kjenne på stoltheten fordi man har funnet ut hvordan finansmarkedet fungerer. Vi er smartere enn markedet! Men, mest sannsynligvis er vi bare med på bølgen akkurat nå det skjer, og det er enormt stor forskjell på å være smart og å ri på en bølge.

Ray Dali, som har en ledende stilling i Bridgewater, et selskap som forvalter drøyt 140 milliarder dollar, har sagt:
“Det å satse i et hvilket som helst marked er litt som å spille poker. Det er et nullsumspill [et spill der summen av gevinsten og tapet alltid er null], og kortspillet er satt opp til fordel for aktører som oss (Bridgewater). Vi bruker hundretalls millioner på undersøkelser hvert år, men likevel vet vi ikke hva som kommer til å skje på markedet. Det er imidlertid viktig for individuelle tradere å huske at det er viktig å vite når man ikke skal satse. ”

Det er med andre ord letter å være en markedspleier enn en individuell trader. Når man handler i enorme volus, er det letter å påvirke markedet, og det er nettopp det de aller største aktørene gjør.


Publisert:
Skrevet av: Karl Lindholm

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.