X

Leon fra Arendal

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 38 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Det er ikke lett å lykkes i finansmarkedene, men det går. Alle kan lære seg å bli proff på valutahandel eller aksjehandel, hvis man bare anstrenger seg litt. En gammel venn forteller som sin første tid da han begynte å handle valuta. Les om hvordan han gikk fra illusjon til realisering og trente seg til suksess. 

Nå lever Peter, som ønsker å være anonym, et komfortabelt liv og skjemmer bort familien. Det høres nesten ute som en lykkelig film, men det er en sann historie fra en 32 år gammel mann fra Helsingborg i Skåne.

Historien vi skriver om er som vi ser i Hollywood-filmer. En ung og rik mann er hovedperson, og lever et flott liv med fine biler. Han har råd til det han vil ha fordi han jobber for et finansselskap. Men, det kan faktisk være mye enklere å være daytrader hjemmefra. Alt du trenger er en datamaskin eller et nettbrett eller mobiltelefon å handle fra. Noen av disse tre alternativene har du helt sikkert, kanskje alle tre? Du skal vite at de fleste daytradere faktisk foretrekker å handle via mobilen, ettersom det er noe man alltid har med seg. På den måten trenger du ikke å sitte hjemme hele dagen.  Hemmafru med iPad handlar valuta

Men alle daytradere har ulike perspektiv og orienteringer. Noen jobber kun med å bli eksperter på valutahandel, mens andre kombinerer en rekke shorthandler med store og sikre valutapar. Virkeligheten er ikke så hektisk som i filmene når du jobber hjemmefra. Peter mener i stedet at det er veldig fint, spesielt når man har småbarn hjemme.

Man kan fint føle seg som valutahandler hjemmefra, noe mange husmødre gjør i Israel og USA. Når kommer til i større skala til Norge? Selv når aksjemarkedet går ned, er det mulig å “shorte aksjer” i stedet for å kjøpe dem. Vi er tross alt inne i et nedadgående marked nå, og dette vil helt sikkert fortsette en stund til. Gjør deg klar for de beste shorthandlene og valutakjøpene, i stedet for å tro på at aksjene bare skal gå opp i verdi.

eToro logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: € 200
Beskrivelse: Valutahandel & aksjer med fleksibel giring. Du velger.
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.

Perspektiv: Daytrading eller lengre posisjoner?

Da jeg startet med valutahandel, var det daytrading for alle pengene. Det passet meg, sier Peter fra Helsingborg. Det var slik jeg levde, og det var slik jeg handlet med valutaer. Det tok imidlertid ikke lang tid før jeg følte at det var noe som ikke stemte. Det var stressende, og tok mesteparten av tiden min. Noen ganger var det så vanskelig at jeg nesten ble gal. Jeg fikk inn en del penger, bare for å kvitte meg med dem igjen.

Det var tydelig at jeg måtte prøve en annen strategi. Jeg bestemte meg for å se på mer langsiktige investeringer, i stedet for å følge med på 5- og 15-minuttersdiagrammene. Jeg endret tidsperspektivet på diagrammene jeg analyserte, og reduserte antall posisjoner. Peter ble det som kalles en “swing trader”, som kjøper ut fra lengre trender – både shorting av aksjer og  sporadisk valutahandel.

Med litt trening så jeg snart resultater, fortsetter Peter. Det tok mye mindre tid, og det var et svært behagelig liv, uten stress. Jeg så mye mer på det daglige diagrammet nå, og merket at jeg gjorde færre dårlige handler. Den største fordelen for meg var at jeg begynte å følge med på større prisbevegelser, og at tradingavgiftene falt betydelig. Fra å ha gjort opptil hundre handler per måned og betalt ganske mye i marginavgifter og annet, gjør jeg nå mellom 5 og 10 handler per måned. Ettersom aksjemarkedet er i en nedgangsfase over hele Europa og i USA, er det en god tid for aksjeshorting. Samtidig har pundet vært i hardt vær på grunn av usikkerhetene rundt Brexit, og en eventuell “hard Brexit” kan skape enda mer kaos i finanssystemet. Som om ikke Trumps handelskrig var nok? Nei, det å gå kort eller shorte er nok det beste man kan gjøre akkurat nå.

Nå sitter jeg bare i 30 minutter til én time om dagen, og alt jeg trenger er datamaskinen med internettforbindelse. Det gir luksusen ved å leve daytrading-livet på måten jeg selv vil, og familien min har det bra. Det har riktignok tatt lang tid og mange forsøk å nå hit. Men, ved å endre perspektivet mitt på trading, endret alt seg.

Kunnskap gir bedre resultater for valutahandel

Illusjonen mange har om daytrading kan ofte være feil og misvisende. Det representerer ikke virkeligheten. Mange valutahandlere går gjennom flere ulike faser med tradingen sin, frem til de finner den beste metoden. Ofte tror vi hos Valutamegler.no at det er sunnere å ha færre og mer langsiktige handler, enn å gå “inn og ut” av posisjoner for raskt.

Lær deg mer om ulike tradingstrategier for å tjene penger på valutahandel i vår tradingskole. Opprett en demokonto  hos noen av valutameglerne vi anbefaler, og kom i gang som daytrader. Det kan være enklere enn du tror! Hva skal man handle? Skilling er en av markedets sikreste løsninger, med André Lavold som administrerende direktør. Hos dem kan du logge inn og identifisere deg med Bank-ID. Les anmeldelsen av dem her. Hvis du heller ønsker å begynne å handle med én gang, kan du åpne konto hos Skilling her!


Publisert:
Skrevet av: admin

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2021 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres