X

Sondre fra Halden

Registrerte seg hos valutamegleren AvaTrade for 9 minutter siden.

» Prøv AvaTrade du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Har du tenkt på å prøve valutahandel, men synes det virker for risikabelt? Eller er du allerede i gang med valutahandel, men lykkes ikke helt med å få til handlene som gir virkelig god avkastning? Vi lister opp fem ting som profesjonelle tradere gjør for å lykkes. La deg inspirere og bli en bedre trader.

Valutahandel innebærer en viss risiko, akkurat som annen online handel. Aksjer og fond er fremdeles de mest populære alternativene hos private investorer, mens valutaer fremdeles er et relativt ukjent territorium for mange. Dette kan sannsynligvis tilskrives det faktum at handel på valutamarkedet inntil for kort tid siden hovedsakelig var forbeholdt sentralbanker, verdipapirforetak og andre tungvektere. Men, valutamarkedet er egentlig ikke mer risikofylt å investere eller spekulere i enn andre børser. Det gjelder bare å vite hva man gjør; når man skal handle og når det er på tide å sitte i ro. Tjener du ingenting på valutahandlene dine? Se hvordan verdens beste tradere gjør det, lær av dem og bli en bedre valutatrader.

Reduser antall åpne posisjoner og valutapar

Det sies at de som gaper over for mye ofte mister alt, og dette gjelder også for trading med valuta. Som ny og uerfaren trader er det fort gjort å bli for ivrig og gå inn i aktive posisjoner med flere ulike valutapar samtidig. Ikke gjør det. Sjansen for å lykkes er minimal, mens risikoen for at du innen kort tid har tømt hele kontoen din er desto større. Profesjonelle tradere fokuserer som regel kun på ett valutapar om gangen, med én åpen posisjon. Færre aktive handler gjør det blant annet enklere å bruke tekniske indikatorer på en korrekt måte, følge strategien og beholde kontrollen over den aktive kapitalen. Jo færre åpne valutahandler om gangen, desto bedre.

Ikke famle i blinde – utvikle en strategi

Strategi och planering för valutahandelAlle tradere, både nybegynnere og profesjonelle investorer med mye erfaring taper av og til på handlene sine. Dette er uunngåelig. Men, når det går bra og lønnsomheten peker jevnt oppover, er det aldri tilfeldig. Det er helt nødvendig å ha en strategi og en plan for tradingen. En tradingstrategi hjelper deg med å holde fokus og ta bevisste valg, i tillegg til at det er enklere å styre risikoen. Verdens beste valutahandlere har ikke kommet dit de er på grunn av lykketreff og tilfeldig valgte posisjoner – de tar alltid bevisste valg når de handler. Les om strategier, studer og følg utviklingen for valutaparene du er interessert i, og sørg for at du kan begrunne alle handler.

Er du på utkikk etter en god valutamegler? Prøv Capital.com, en profesjonell, gjennomsiktig og treffsikker aktør.

Hold hodet kaldt

En av de viktigste grunnene til at tradere ikke tjener penger på valutahandel, er at de ganske enkelt ikke har nok is i magen. Mange valutahandlere med nerver og få strategiske og langsiktige planer kan ofte være for raske til å gå ut av en handel så snart det begynner å tikke inn en liten gevinst. Ved day trading og scalping er det selvfølgelig helt avgjørende med raske handler, men hvis du er ute etter å gjøre langsiktige investeringer, er forhastede beslutninger en dårlig idé. Vent, og ikke la frykten for en eventuell nedgang ta overhånd. Husk også at du kan bruke hjelpemidler som stop loss (både fast og glidende), samt take profit for å minimere risikoen for ukontrollerte tap eller for å sikre utførelse på et nivå du er fornøyd med.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Hold hodet kaldt hos Skilling, en transparent og profesjonell aktør. Prøv nå!

Kom i gang med valutahandel hos Skilling, en skandinavisk megler med mer enn 70 valutapar og lave spreads.

Gå inn med nok kapital

Hvis du kun har tenkt å bruke småpenger, kommer du sannsynligvis ingen vei når det gjelder handel med valutaer. En av grunnene til dette er at du med beskjeden innsats blir mer sårbar ovenfor svingninger på markedet, og faktisk kan tape en hel handel selv om kursen bare faller litt. Husk at svingninger skjer – alltid. Forex-markedet beveger seg ofte med veldig små marginer (derav prissetting med hele fire eller fem desimaler), og dette er også en grunn til at en større kapitalinvestering i prinsippet er helt nødvendig for å kunne tjene penger. Små innsatser som gir 10 til 20 kr i gevinst har aldri gitt tradere suksess før, og det kommer ikke til å gjøre det for deg heller. Registrer deg hos Plus500, en bransjeledende plattform som gjør det enkelt å ta valutahandelen til neste nivå.

Evaluer og evaluer på nytt

Hvis det viser seg at du har gjort en feilberegning og at strategien din konsekvent ikke gir avkastning, er det på tide at du tar et steg tilbake og tenker deg om. Dette gjelder uansett hvor mye tid du har brukt på å legge strategien og hvor stor tro du hadde på den i utgangspunktet. Hvis du vil lykkes med lønnsomme handler, må du evaluere og evaluere på nytt når det går galt. De beste valutahandlerne klamrer seg ikke fast og fortsetter å håpe på at ting snur i det lengste. Tid er penger, og det er ingen god idé å kaste bort tid på ting som ikke gir positiv avkastning. Tenk i stedet på hvorfor strategien ikke fungerte. Holder du deg oppdatert på hva som skjer geopolitisk og i verdensøkonomien? Trenger du å skjerpe den tekniske analysen din eller prøve andre indikatorer? Evaluer strategien din og foreta endringer!

Plus 500 logo

Vurdering: 9.29/10
Minste innskudd: € 100
Beskrivelse: Evaluer valutahandelen din kontinuerlig hos Plus500, verdens største valutamegler. Prøv nå!

Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2020 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres