X

Julian fra Kristiansand

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 35 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Scalping er et kjent og vedtatt konsept innen finansiell handel. Det refererer  til en type handel der man enkelt forklart drar nytte av raske prisbevegelser, og tar ut gevinstene umiddelbart i stedet for å la posisjoner løpe lenge. Erfarne tradere vet vanligvis godt hva scalping innebærer, hvordan det gjøres og hva man bør tenke på. Mange driver selvsagt også med det selv. Men hvis du er nybegynner, er det ikke sikkert du vet helt hva scalping egentlig er, og enda mindre hvordan du bruker det. Vi hos Valutamegler har derfor skrevet en veiledning der vi forteller deg alt du trenger å vite om scalping.

1. Hvordan fungerer scalping?

Hovedstrategien bak scalping er basert på mange og raske handler, det vil si å gå inn og ut av posisjonene på bare noen få minutter, eller til og med noen sekunder. For at de raske handlene skal kunne bli lønnsomme, gjelder det å forstå at man som scalper ser på de mest kortsiktige prisbevegelsene og drar nytte av disse. De små tidsrammene bidrar til at en scalper ikke er like avhengig av volatilitet som andre tradere, ettersom det nesten alltid forekommer prisbevegelser innen den tidsperioden en scalper opererer. En scalper kan faktisk ofte oppnå fortjeneste kun ved å kjøpe til bid price og selge til ask price, uten at prisen beveger seg i det hele tatt. Av denne grunn blir også scalpers ofte sammenlignet med markedspleiereettersom de gjennom tradingen sin opprettholder markedets likviditet og ordreflyt.

2. Eksempel på scalping med et valutapar

Hvis du for eksempel handler USD/EUR for $ 6000 og avventer en prisøkning på 0,0042 (42 pips), tjener du 6000 x 0,0042 = $ 25,20.

3. Eksempel på scalping med aksjeindeks

Hvis du for eksempel klarer å omsette 5000 aksjer av en viss type ved åtte anledninger i løpet av én dag og fortjenesten utgjør 10 øre per tilfelle, ja, da har du tjent 4000 kr ved slutten av dagen.

4. Er scalping lønnomt?

Scalping kan godt vise seg å være veldig lønnsomt. Men, som med all handel, gjelder det å være forsiktig, finne riktig megler, og, kanskje viktigst av alt, vite hvordan det fungerer. Viktigheten av å holde seg til en streng strategi er kanskje spesielt tydelig ved nettopp scalping, ettersom det store antallet handler på én og samme dag krever en viss orden og klarhet, samt en kontinuitet i hvordan man handler. Når det er sagt, er en lavere risikoeksponering en av hovedpillarene i scalping, ettersom de raske posisjonene innebærer at tiden du er utsatt for større og uventede bevegelser er betydelig kortere.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Skilling tilbyr lav spread, raskest oppgjør og de beste mulighetene for scalping!
69% av ikke-profesjonelle kunder taper.

5. Hva kan scalpers tjene?

Det varierer selvfølgelig hvor mye en scalper kan tjene. Det avhenger både av dyktighet, strategi og hvor mye kapital man handler med. For å kunne tjene penger på scalping må du regne med å oppnå et stort antall fortjenester på én og samme dag. Dette er fordi hver enkeltgevinst i seg selv ikke er spesielt stor, ettersom du handler på grunnlag av svært små prisbevegelser. Dermed kan det sies at scalping ikke er optimalt for tradere som vil utføre flere handler med større kapital. Det passer heller for de som ønsker å utføre et større antall mindre handler med tettere intervall. Tenk også på å velge en megler som oppsummerer handlene dine i én enkelt “nota” for provisjon eller kurtasje etter dagsavslutning, ellers blir fortjenesten raskt spist opp. Prøv for eksempel Skilling, en av markedets beste megler, med gode vilkår for scalping!

6. Hvilken type grafer brukes?

De fleste scalpers foretrekker minuttgrafer, ettersom disse er de mest detaljerte. Et tips er imidlertid å ha to skjermer, slik at du kan ha en minuttgraf på den ene og en graf med lenger tidshorisont på den andre.

7. Hvordan blir man en scalper?

Den beste måten å bli en scalper på er å lese seg opp og lære seg det grunnleggende. Videre er det viktig å utvikle en strategi som er basert på å oppnå lavere gevinster per handel, men omsette mange flere handler per dag. Til slutt gjelder det selvsagt å våge å prøve seg. Tenk på at din stop loss bør ligge i nærheten av inngangsprisen, ettersom risikoeksponeringen ved scalping som regel er lav. En god tommelfingerregel er ikke å risikere mer enn 1 % av handelskapitalen din per handel.

8. 3 ulike strategier for scalping

Med oscillator: En av de mest populære strategiene innen scalping er bruk av en oscillator (en form for signalverktøy eller indikator) for å kunne forutsi prisbevegelser. Dette verktøyet er imidlertid ikke helt enkelt å lære seg, og det er viktig å være oppmerksom på falske signaler. Bruk derfor gjerne flere oscillatorer i stedet for bare én, for å øke sjansene dine til å forutsi prisendringer.

NS Broker logo

Vurdering: 9.5/10
Minste innskudd: €500
Beskrivelse: NS Broker er en annen favoritt blant scalpers innen valutahandel.
De siste 12 månedene har 73,5 % av ikke-profesjonelle kunder hos NSFX Limited tapt penger.

Med stokastisk oscilliator

En variant av strategien over inkluderer en stokastisk oscilliator, som sammenligner gjeldende pris på en eiendel med prisintervallet i en spesifikk periode, for å prøve å definere mulige vendepunkter. Dette verktøyet brukes til å fange opp prisbevegelser i et trendmarked, og består av et øvre og nedre nivå som representerer henholdsvis overkjøpt og oversolgt markeder. Den stokastiske oscilliatoren fungerer fordi de to nivåene gir støtte og motstand for hverandre, og er ikke ment å brukes hver for seg som individuelle indikatorer.

Med stokastisk oscilliator og Bollinger-bånd

Dette er en strategi der stokastiske oscilliatorer og Bollinger-bånd kombineres for å få bedre signaler på oversolgte og overkjøpte markeder, og for lettere å kunne identifisere når den stokastiske indikatoren gir falske signaler.

9. Risikohåndtering ved scalping

Takket være raske inn- og utganger, er scalping vanligvis forbundet med lavere risikoeksponering. Likevel er det selvsagt en risiko, akkurat som ved all trading. Scalping skiller seg kanskje først og fremst ut på at de største risikoene ser ut til å være forbundet med strategi og utholdenhet, i stedet for selve metoden. Aller viktigst når det gjelder risikohåndtering er kanskje å holde seg til strategien sin, ikke la seg stresse til å ta ugjennomtenkte avgjørelser, samt ikke være for overbærende med tap, selv om de i sammenhengen er små.


Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2021 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres