X

Alexander fra Mo i Rana

Registrerte seg hos valutamegleren NS Broker for 38 minutter siden.

» Prøv NS Broker du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Valutamarkedet er ikke bare verdens desidert største, det er også verdens mest tilgjengelige finansmarked. Du kan i prinsippet handle valuta døgnet rundt, fem dager i uken. Grunnen til dette er at handel med valuta ikke er direkte knyttet til en spesifikk børs med faste åpningstider. Takket være internasjonale tidsforskjeller, finnes det alltid banker, valutameglere og tradinginstitusjoner som er åpne for valutahandel ett eller annet sted i verden.

Når det er sagt, er det visse tider på døgnet som er mer fordelaktige for valutahandel enn andre. Selv om markedet er åpent, betyr ikke det at det er en god tid for handel. Innen valutahandel snakker man i stedet først og fremst om fire ulike tider eller tidssoner der man som trader bør være ekstra på vakt. Her ser vi litt mer på hva du bør tenke på når du driver med online trading eller valutahandel på nettet.

Optimale markedstider for valutahandel

Hvis du ønsker å lykkes med valutahandel bør du ta sikte på følgende fire markedstider: London, New York, Sydney og Tokyo. Siden det er god spredning mellom disse tidssonene og disse markedene dessuten representerer noen av verdens største, er forholdene for valutahandel optimale når to av disse overlapper hverandre. Det er da det handles mest, og det er da kursene er mest varierende. London-børsen overlappes av New York, Sydney av Tokyo, og til slutt overlappes også Tokyo av London. Aller mest bevegelse i valutakursene skjer vanligvis når både New York- og London-børsen er åpne.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Enkel trading, nesten hele dagen. Mange valutapar å velge blant og raske oppgjør.

Men, hva er åpningstiden for valutamarkedet og de ulike børsene rundt omkring i verden? Vi ser på når de ulike markedene åpner, fra Asia og Oceania i øst til Nord-Amerika i vest.

Hva åpner kl. 23:00 (GMT +1)?

New Zealand-børsen er først ute (eller sist, avhengig av hvordan man ser det) til å åpne for verdipapirhandel. Lokale åpningstider er 10:00-16:45, noe som tilsvarer 23:00-05:45 norsk tid. Her gjelder det med andre ord å være våken utover kvelden, eller bruke en tradingrobot for å handle automatisk gjennom natten. Det bør for øvrig nevnes at spredningen er betydelig høyere når bare ett markedet er åpent, sammenlignet med når flere forskjellige børser har åpent. Vær derfor litt ekstra forsiktig med trading om natten.

Hva åpner kl. 01:00 (GMT +1)?

Klokken ett om natta er det tid for Sydney-børsen i Australia og  Tokyo-børsen i Japan. Lokale åpningstider for det australske markedet er 10:00-16:00 (01:00-07:00 norsk tid), mens Tokyo har åpent mellom 09:00-15:00 (også 01:00-07:00 norsk tid). Merk imidlertid at Tokyo-børsen har lunsjstengt mellom kl. 11:30 og 12:30 (03:30-04:30 norsk tid), noe som er vanlig først og fremst på de asiatiske børsene.

Hva åpner kl. 02:30 (GMT +1)?

For deg som vil handle på Hong Kong-børsen, Shanghai-børsen eller Shenzhen-børsen, åpner disse 09:30 lokal tid, noe som tilsvarer kl. 02:30 norsk tid. Shanghai og Shenzhen har åpent til kl. 15:00 lokal tid (08:00 svensk tid), mens Hong Kong stenger én time senere, altså kl. 16:00 for oss nordmenn. Også her er det handelspause i lunsjtiden, mellom kl. 11:30 og 13:00 i Shanghai og Shenzhen, og mellom kl. 12:00 og 13:00 i Hong Kong (tilsvarer henholdsvis 04:30-06:00 og 05:00-06:00 norsk tid).

Hva åpner kl. 06:30 (GMT +1)?

Den iranske Tehran-børsen er åpen mellom kl. 09:00 og 12:30 lokal tid, det vil si mellom kl. 06:30 og 10:00 norsk tid. Flere børser i Midt-Østen har betydelig kortere åpningstid enn resten av verden, og i tillegg pågår handelsuken normalt mellom lørdag og onsdag i stedet for mandag til fredag. I Dubai kan du handle råvarer på Dubai Merchantile Index fra søndag kl. 16:00 CST til mandag kl. 16:00 CST, og deretter fra kl 16:45  på mandag til kl. 16:00 CST på torsdag.

Hva åpner kl. 09:00 (GMT +1)?

En rekke europeiske børser åpner for dagen kl. 09:00 norsk tid, inkludert Stockholm-børsen (Nasdaq Nordic), tyske Börse Frankfurt, franske EuroNext i Paris, italienske Borsa Italiana og belgiske EuroNext Brussels. Også London Metal Exchange og portugisiske Euronext Lisbon har åpent mellom 09:00 og 17:30 norsk tid (tilsvarer 08:00 til 16:30 lokal tid). Kom i gang med valutahandel, aksjehandel eller indekser på de europeiske markedene med blant annet CFD-er, spot-trading eller EFT-er. Prøv det skandinaviske nettstedet Skilling i dag!

Hva åpner kl. 14:00 (GMT +1)?

Ettermiddag i Norge betyr morgen på den andre siden av Atlanteren, og åpning for handel på børsene i Nord-, Mellom- og Sør-Amerika. Først ut er det brasilianske markedet, Bolsa de Valores de Sao Paulo, som er åpent fra 14:00 til 21:30 norsk tid (10:00-17:30 lokal tid).

Hva åpner kl. 15:30 (GMT +1)?

Kl. 15:30 norsk tid åpner de amerikanske og kanadiske børsene, inkludert gigantene NASDAQ, NYSE og Toronto-børsen (TSX). Markedene er åpne til kl. 22:00 norsk tid. Merk at det er en times endring i åpningstidene når vi går over til vintertid i slutten av oktober frem til USA og Canada gjør det. Åpningstidene er da i stedet 14:30-21:00 norsk tid, men går deretter tilbake til 15:30-22:00 når klokken stilles tilbake også i Nord-Amerika. Ekstremt lav spread på mange råvarer, aksjer eller aksjeindekser noteres akkurat når USA-børsen åpnes, til den har vært i gang noen timer. Dette er ofte et godt tidspunkt å gå inn eller ut av en handel, da markedet kan endre seg ettersom amerikanske investorer i blant har andre perspektiver og tanker enn europeere.

Hva åpner kl. 16:30 (GMT +1)?

Sent på ettermiddagen norsk tid blir det mulig å handle terminkontrakter på CFE – Chicago Futures Exchange, en del av CBOE og verdens største marked for handel med opsjoner. Chicago-børsen er en av verdens fremste når det gjelder opsjoner og terminer, og er dessuten hjem for den velkjente volatilitetsindeksen VIX. På Capital.com finner du et bredt utvalg av globale indekser, aksjer og valutaer, tilgjengelig for handel med blant annet CFD-er og terminkontrakter.

Prissvingninger på grunn av åpningstider

Du kan forvente litt ekstra prisbevegelser når noen av de større markedsplassene åpnes. Dette er helt normalt og vanlig, men noe det er greit å være oppmerksom på det når du driver med online trading, enten det er snakk om ren spekulering eller mer langsiktig investering. Tenk også på at tidene kan endre seg for noen markeder, avhengig av hvorvidt de bruker sommer-/vintertid som i Norge.klockor

Valutahandel med spot trading kontra terminkontrakter

Spothandel innebærer kort fortalt handel med finansielle instrumenter for øyeblikkelig levering på markedet. Spotprisen til en eiendel beskriver altså hvilken pris/verdi som gjelder akkurat nå, til forskjell fra en terminpris som i stedet viser den forventede prisen i fremtiden. Spothandel med CFD-er er den vanligste formen for valutahandel, men det er også vanlig å bruke terminkontrakter. Her kan du lese mer om spottrading. Bruk oversikten vår over åpningstider for de ulike børsene og begynn å handle valutaer, aksjer eller andre eiendeler i både Norge og resten av Europa, samt USA, Asia, Australia og New Zealand. Vi anbefaler megleren NS Broker. Registrer deg hos NS Broker og start nå!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Trading døgnet rundt hos Capital. Prøv nå!

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2020 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres