X

Noah fra Ytrebygda

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 10 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Spot trading med CFD-er den vanligste formen for valutahandel på nettet, som er tilgjengelig for privatpersoner. Men hva innebærer CFD-handel på spotmarkedet for valuta? Her går vi gjennom hvordan denne typen trading virkelig fungerer, hva det innebærer, hvilke åpningstider som gjelder, hva mang må sette seg inn i for å komme i gang, og hvilke meglere som er best på online trading.

Hva er åpningstidene for spotmarkedet?
Markedet for valutatrading på spotmarkedet er åpent døgnet rundt fra mandag morgen (Tokyo-tid) til stengetid kl. 18:00 i New York. Når det gjelder andre produkter, som indekser eller aksjer, stenger de samtidig som børsen. For råvarer med spottrading gjelder de samme reglene som for valuta, det vil si at det er åpent døgnet rundt, bortsett fra i helgen. Hvis du ønsker å handle gull eller olje med CFS for umiddelbar leveranse, kan du gjøre det.
Tickande kurser över valutapar
Hva innebærer spothandel, og hvordan skiller dette seg fra terminer?
Valutahandel på spotmarkedet innebærer at du kjøper en valuta med en annen, for umiddelbar leveranse. Du får ikke pengene fysisk i hånden, men de legges på kontoen din. Pengene overføres normalt umiddelbart, men det kan ta inntil 2 dager før avregningen skjer, blant annet på grunn av at aktørene kan være i ulike tidssoner, f.eks. Sydney (GMT +10) og New York (GMT -5). Den største markedsplassen for naturgass med spothandel er European Energy Exchange (EEX). Her får du en toppliste over valutameglere på spotmarkedet.

Alternativet ellers er terminer, eller “futures” som det kalles på engelsk. Da angir man leveransen til en viss dato i fremtiden, f.eks. november 2019 eller januar 2020. Det største markedet for valutaterminer er CME i Chicago, som ble grunnlagt i 1972, med 49 valutapar. Når det gjelder råvarer, er det ICE i London som håndterer det største volumet for gull og olje (crude oil og brent oil). Den seneste trenden fra USA er dessuten micro e-mini futures for Nasdaq 100, DJI og S&P 500. Disse kontraktene for valutahandel er en tidel så store som en normal kontrakt, noe som gjør det enklere for alle å handle valuta. Den enkleste nettsiden å komme i gang med, og som har ultralav margin, er AvaTrade.

AvaTrade logo

Vurdering: 9.29/10
Minste innskudd: € 100
Beskrivelse: Bli en vinner. Gjør som Manchester City, kjør AvaTrade.
71 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos AvaTrade.

Svenska pengar på bordet
Hva er minstekapitalen som kreves for å begynne med daghandel av valuta?
“Kan jeg begynne å handle valuta med 1000 kr?”, får vi spørsmål om på Valutamegler.no. Det korte svaret er: Ja, det er fullt mulig, men det kommer ikke til å fungere lenger. Du trenger minst 10 000 kr i startkapital for å kunne drive langsiktig og unngå å brenne deg med én gang.

Eksempel: La oss si at du åpner en konto hos Ava Trade med 1000 kr, og handler på de minste kontoene, såkalte micro lots. Risikoen for hver handel er da begrenset til 10 kr (1 % av 1000 kr). Hvis du går inn i EUR/USD, det mest populære valutaparet, må din stop loss være 10 pips fra inngangsprisen. Det er en ganske smal grense, og krever at valutaene ikke beveger seg mye på spotbasis. Hvis du i stedet hadde satt inn 10 000 kr og handlet samme valutapar, ville det ha vært 10x lettere å håndtere bevegelser i valutaprisene. Vi foreslår derfor at du starter med minst 10 000 kr ved valutahandel på nettet. Ellers er risikoen for stor for at du får et margin call eller at du treffer din stop loss.

Den tydeligste valutamegleren i Skandinavia er aktøren Skilling. De oppgir nøyaktige kostnader, slik at det aldri er noen tvil. Skilling er med andre ord veldig transparente og tydelige for alle som har tenkt å handle valutaer på spotmarkedet.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Trading. Enkelt. Aksje & valutahandel på norsk.
82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.