Handelsbankens syn på valutahandel: er SEK stabilt?
Handelsbanken kom denne uken med et oppdatert syn på valutahandel. I den nye publiseringen fra den svenske storbanken, står det for eksempel at den svenske kronen har vært stabil sammenlignet med euroen de siste tre månedene, til tross for et kortvarig svakt aksjemarked i juni 2020. Handelsbanken velger å være forsiktige til den svenske kronen på kort sikt.
NOK/SEK
Den norske kronen har sakte, men sikkert innhentet seg, spesielt grunnet signaler fra Norges Bank og en stigning i oljeprisen. Den norske kronen er fremdeles følsom, og det er først og fremst de sykliske sektorene som har tapt terreng sammenlignet med vekstsektorer som kan påvirke NOK/SEK. Handelsbanken sier at de anser den høyere risikoaversjonen som en trussel mot prognosen deres om en sterkere norsk krone mot euroen på kort til mellomlang sikt. For øvrig er det lurt å følge med på oljevalutaer generelt, og egentlig hele oljemarkedet, ved handel med NOK. Har du lyst til å handle NOK/SEK? Da anbefales Skilling, som tilbyr raske oppgjør og en av markedets mest transparente plattformer. Registreringsprosessen er rask og enkel med BankID.
EUR/SEK
Når det gjelder EUR/SEK, skriver Handelsbanken at den europeiske sentralbanken enda ikke har tatt en beslutning angående støttepakken. Handelsbanken tror at det kommer til å skje en rekke ulike forhandlinger før neste toppmøte den 18. til 19. juli, som vil kreve kompromisser mellom partene. Banken tror at det først og fremst er spørsmål om fordelingen av lån og tilskudd, men også tilbakebetalingen, som ligger bak uenighetene.
USD/SEK
Akkurat som i aksjemarkedet, er risikonivået i valutamarkedet veldig høyt. Dollaren har en høy negativ korrelasjon med børsen, noe som innebærer at den svekkes når børsen går opp. Utenfor USA er etterspørselen fremdeles relativt høy for USD, mens FEDs kraftige økning i balansen gjør at tilbudet også er stort.
Handelsbanken tror at risikoen vil være det som påvirker den amerikanske dollaren de neste månedene, spesielt inn mot høstens presidentvalg. Handelsbanken mener det er for tidlig å trekke noen store konklusjoner om gjenopprettingsforløpet, og er derfor forsiktige til kronen mot dollaren på kort sikt.
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Enkel trading. Prøv valutahandel hos Skilling, som tilbyr en svært profesjonell plattform.
79% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
Valget kommer til å stå mellom to svært ulike kandidater, Trump og Biden, og det er sistnevnte som ser ut til å være favoritt. Trump har imidlertid vist seg å være vanskelig å avskrive. Den som vinner kommer uansett til å få problemer med å få gjennomslag for store forandringer. Det blir sannsynligvis en fortsatt delt amerikansk kongress fremover.
GBP/SEK
Brexit er fremdeles i fokus, og kommer til å være det helt til en avtale er på plass. Akkurat nå har forhandlingene mellom Storbritannia og EU vært fokusert på det som må gjøres. Det sies at det er rom for fleksibilitet, noe som gagner pundet på kort sikt.
Handelsbankens vurdering er at det er 50 prosent sannsynlighet for en avtale. Banken skriver at hvis det ikke blir noen avtale, er det gode muligheter for at man blir enige om ulike underavtaler som berører en større del av handelsspørsmålene. Av den grunn ser Handelsbanken en høyere kurs på valutaparet GBP/SEK. Har du lyst til å lære mer om valutahandel? Les tipsene våre, og kom i gang på få minutter.
CNY/SEK
Grensekonflikten mellom Kina og India påvirker valutamarkedet, og selvfølgelig både den indiske realen og den kinesiske yuanen. Minst 20 indiske soldater er drept av kinesiske soldater ved grensen i Himalaya, som disse landene strides om. I skrivende stund er det imidlertid relativt rolig, og landene har unngått ytterligere sammenstøt mens forhandlingene pågår.
Økonomien i Kina er fremdeles på bedringens vei, og regjeringen fortsetter å stimulere dette, noe som er tydelig i råvareprisene. Dette gjelder ikke minst prisen på kobber, som nesten har innhentet seg igjen siden årsskiftet. Handelsbanken skriver i sin seneste uttalelse at det forventes en litt høyere kurs på CNY/SEK på kort sikt.
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Enkel trading. Rask og sikker valutahandel hos Skilling. Prøv nå!
79% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
JPY/SEK
Japanske yen er månedens sorte hest. Denne valutaen har styrket seg, til tross for bedre risikosentiment og gigantiske stimulanstiltak fra regjeringen og sentralbanken. Oppgangen i den japanske industrien har også vært treg.
Innkjøpssjefsindeksen falt i juni til tross for det allerede historisk lave nivået. Samtidig har vi sett en sterk bedring i servicesektoren. Nivået er dog fremdeles er under 50, noe som betyr at situasjonen er forverret sammenlignet med forrige måned. Inflasjonen i mai endte på -0,2 prosent, noe som åpner for en fortsatt ultraekspansiv pengepolitikk. Handelsbanken spår at vi kommer til å se en lavere kurs på JPY/SEK i løpet av seks måneder.
Ukens høydepunkt er onsdagens rentebeskjed fra den svenske Riksbanken. Markedet priser inn en viss sannsynlighet for at Riksbanken vil senke styringsrenten i løpet av høsten, selv om Riksbankens medlemmer har vært tydelige på at en nedgang ikke er aktuelt akkurat nå. Den svenske Handelsbanken regner med at styringsrenten forblir uendret, men at Riksbanken i stedet øker QE-programmet med 200 milliarder svenske kroner. Riksbanken skal kunne vente til septembermøtet før rammeavgjørelsen utvides. Handelsbankens vurdering er at Riksbanken ønsker å unngå unødvendig usikkerhet, og vil annonsere endringen allerede på onsdag.
Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot
TAGGER
Andre lignende nyheter
Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.AvaTrade, en forex- og CFD-megler, har nå begynt å tilby handel med tre nye digitale valutaer. Nå er...
Dette andre innlegget i miniserien om de syv dødssynder for valutahandel på nettet handler om latska...
Verdien for kryptovalutaer har kommet seg i løpet av den siste uken. Den første uken i april har vis...