X

Johannes fra Bergen

Registrerte seg hos valutamegleren CEX for 18 minutter siden.

» Prøv CEX du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Det som passer én bestemt trader, passer ikke nødvendigvis en annen. Det handler nemlig om å finne den stilen som passer for seg for å få en god opplevelse ved valutahandel. Vi anbefaler at du begynner å handle valuta med såkalte majors, eller større valutapar, da dette normalt er lettest. Dette skyldes delvis at spredningen er betydelig lavere, og du kan være “in the money” allerede etter ett sekund når du handler med slike likvide valutaer. En annen stor fordel er at teknisk analyse ofte fungerer bedre på valutaer med høy omsetning, da flere følger dem og det er mer aktivitet der. Det er ganske enkelt ofte lettere å foreta analyser om disse valutaparene.

I tillegg til valuta, kan det også være gøy å handle med gull, eller kombinere valutahandel med yoga for enklere å kunne slappe av og klarne tankene. Men, hvilke valutaer anses som enklest, morsomst og best å handle med? Her gir vi deg tre forslag.

Nybegynnere på valutamarkedet

Nybegynnere innen forex ser ofte ikke noe spesielt med valutaparet EUR/USD, eller enda verre; de begynner å handle med eksotiske valutapar med lav likviditet. Det er dessverre ikke så enkelt å velge valutapar, men det finnes ulike regler og egenskaper for hvert av dem. Det vi først og fremst må være oppmerksomme på når vi velger et valutapar er: volatilitet, forutsigbarhet og andre egenskaper.

Hva påvirkes GBP av?

Det britiske pundet (GBP) er en av de mest populære valutaene målt i omsetning på valutamarkedet. Pundet har en lang historie som valuta i Storbritannia, og er den eldste aktivt omsatte valutaen på valutamarkedet. Den store populariteten skyldes nok også at London er et av de største valutasentrene i verden.
Valutamarknaden: Faktorer som får kursen att svänga
På grunn av populariteten og kunnskap blant tradere, er det mange nybegynnere som velger GBP. For tradere som handler på grunnleggende faktorer (økonomiske rapporter og nyhetshendelser), kan kunnskap om hva av følgende som påvirker GBP mest spare dem for mye tid. De kan dessuten gjøre det enklere å velge ut spesifikke områder å fokusere på.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Handle på volatilitet. Dra fordel når det er stille før stormen, eller omvendt. Prøv VIX-handel hos IG nå!

Hva påvirkes USD av?

Den amerikanske dollaren anses, i likhet med CHF og JPY, som en trygg havn i tider med global økonomisk usikkerhet. Etterspørselen etter dollar kan dermed ofte vedvare til tross for svingninger i den økonomiske utviklingen i USA.

En sterk økonomi tiltrekker investeringer fra hele verden, på grunn av den opplevde sikkerheten og muligheten til å oppnå en akseptabel avkastning. Ettersom investorer alltid er ute etter høyest mulig avkastning som samtidig er forutsigbar eller “sikker”, oppstår det en økning i investeringene, spesielt fra utlandet, en sterk kapitalkonto og høy etterspørsel etter dollar.

Nå ser vi imidlertid det motsatte. Mange investorer velger nå å ta ut kapitalen sin fra dollaren og i stedet satse på eget lands valuta, eller alternative valutaer. Det er flere årsaker til dette, for eksempel den sterkt økende arbeidsledigheten i USA, forårsaket av koronapandemien. Investeringsbanken Goldman Sachs går mot dollaren akkurat nå, og anbefaler i stedet EUR eller GBP. Hvis du ønsker et bredt utvalg av valutaer mot USD, bør du prøve Skilling!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Handle med USD/EUR hos Skilling, som byr på lynraske oppgjør. Prøv nå!

Færre arbeidsplasser betyr dårligere muligheter for vekst i den amerikanske økonomien, noe som vil være nødvendig når praktisk talt alle land i verden nå reduserer skattene og låner penger for å støtte selskaper og enkeltpersoner som er berørt av koronapandemien.
EUR/GBP graf
I tillegg har en langvarig lockdown i USA resultert i et minefelt. Alle og enhver har vel fått med seg hva som har skjedd med BLM-bevegelsen, spesielt etter bortgangen til afroamerikanske George Floyd i mai 2020. Situasjonen blir ikke enklere av at en stor del av den amerikanske befolkningen har vært tvunget til å sitte hjemme uten muligheten til å tjene eller bruke penger. Enkelte steder har vi sett rene slagmarker, noe som har fått omverdenen til å revurdere synet sitt på den amerikanske økonomien og dens evne til gjenoppretting og vekst.

Hva påvirkes EUR av?

Handel med euro-baserte valutapar krever hendelser som kan ha innvirkning på euroen. For øyeblikket er euro den offisielle valutaen for 19 av de 27 medlemslandene i den europeiske unionen (EU). Disse 19 medlemslandene danner euroområdet, eller eurosonen, som har en total BNP på 14 billioner (2019). Det blir publisert hundrevis av økonomiske rapporter fra euroområdet hvert eneste år. Disse er relevante for valutamarkedet, men hvordan vet man hvilke økonomiske rapporter som er de som beveger markedene?

Av de 27 medlemslandene i EU, er få store nok til å generere økonomiske rapporter som virkelig påvirker valutaen. Euroområdet står for nesten 73 % av EUs BNP. Tyskland, Frankrike, Italia og Spania står til sammen for mer enn tre fjerdedeler av eurosonens BNP på 14 billioner. Valutahandlere som ser etter rapporter bør derfor fokusere på rapporter om økonomien i disse landene. Tradere legger spesielt vekt på økonomiske rapporter fra Tyskland og Frankrike, først og fremst på grunn av at disse to står for mer enn 50 % av euroområdets BNP, etter Brexit.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Markets har et stort utvalg, både for investering eller ren valutahandel. Prøv nå!

Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2020 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres