X

Herman fra Kristiansand

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 14 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Gullprisen har nylig nådd det høyeste nivået på seks år. Eksperter og analytikere innen valutahandel og trading mener dette fenomenet har flere ulike grunner: Utsiktene til fallende renter, nedgangen i verdensøkonomien og voksende, geopolitiske spenninger er bare noen av årsakene.

I løpet av den siste uken har gullprisen passert $ 1400 per unse, noe som er det høyeste på mer enn 5 år. I dag ligger gullprisen på $ 1412,50, og det det er gode muligheter for at den kommer til å nå nye topper. Noen gullanalytikere spår at prisen kommer til å overstige $ 1700 innen året er omme. Prisen for ett gram gull er på $ 45,40 (tilsvarer 388,50 kr), og ett kilo gull koster $ 45 412,93 (rundt 388 000 kr).

Hvorfor går prisen på gull opp, og hva betyr det?

Gull anses som en “safe haven” (trygg havn). Når prisen øker kraftig, er det ikke nødvendigvis et bra tegn. Faktum er at investorer normalt har en enkel sikkerhet og alternativ til alt annet med gull som investering. De tenker: Hvis alt går galt, er det normalt bedre å eie gull. Når prisen på gull øker betydelig, begynner vi å bekymre oss for egen beskyttelse. En bra måte å beskytte seg selv på kan være å handle litt gull fra en sikker og svært enkel plattform som eToro. Denne plattformen er så enkel å bruke, at alle kan handle gull eller investere i det edle metallet med noen få tastetrykk. Hvis du ønsker å benytte belåning, velger du selv hvor mye den skal være på. 100 %, 200 %, 500 % eller 10x belåning er mulig for den modige. Normalt er det lurt å benytte så lav belåning som mulig. Det kan derfor være en god idé å investere med kun 100 – 200 % belåning hvis du vil ha god eksponering for gull uten å ta for stor risiko.

eToro logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: € 200
Beskrivelse: Valutahandel & aksjer med fleksibel giring. Du velger.
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.

På tide å følge etter gigantene? Disse investerer tungt i gull nå…

I år har sentralbanker som CBR (Central Bank of the Russian Federation) og People’s Bank of China (sentralbanken i Kina) kjøpt betydelige mengder gull, mer enn noen gang siden 1971 da USA sluttet med gullstandarden. Sentralbanker er de største gigantene som har kjøpt gull i år, med totalt 145,5 tonn gull verdt rundt 51 milliarder norske kroner.
Två stora investerare skakar hand
Russland var en av de største kjøperne i løpet av året, med 272 tonn gull, som en måte for å unngå eksponering mot amerikanske dollar og få en mer nøytral og risikobeskyttet investering. Kina har, i følge Financial Times, kjøpt 74 tonn gull siden slutten av november 2018. Samtidig har mange andre land, som Ecuador, begynt å kjøpe gull for første gang siden 2014.

Sanksjoner mot Iran har ytterligere oppmuntret investorer til å gå fra dollar (USD) og inn i sikrere investeringer, spesielt gull. Valutamegler.no tror at mer er i vente. Det skal bemerkes at gull anses som det naturlige alternativet til en svekket dollar, som forventes i takt med at FED trolig senker renten i sommer eller høst.

Investering i gull er en nullinvestering, som ikke produserer noe. Med de ekstremt lave rentenivåene i har for tiden, gjelder det samme problemet for de fleste investeringer. Ved å satse på noe med en trygg verdi, som gull, har man både beskyttet seg selv og redusert risikoen i porteføljen. I dag tror mange at en nedgang i verdensøkonomien er på vei, og da kan gull bli en bra investering. Hva tror du?
Automatisk trading vid poolen

Hvor kan man handle gull?

Robo Markets er et bra, eller kanskje det aller beste alternativet for automatisk trading. Det mest praktiske valget for skandinaver er ellers Skilling, som tilbyr bra opplæringsmuligheter for tradere. En annen favoritt for gullhandel på nettet er AvaTrade, som har vært svært populært i mange år. Et av de enkleste startplattformene er eToro, med en unik funksjon der du kan følge andre dyktige tradere helt gratis. Du kan se hvordan de investerer og selv foreta den samme investeringen som de beste.


Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.