X

Sebastian fra Oslo

Registrerte seg hos valutamegleren eToro for 26 minutter siden.

» Prøv eToro du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Finnes det noen likheter mellom valutahandel og sjakk? Ja, det kan faktisk knyttes flere sterke bånd mellom disse to tilsynelatende ulike aktivitetene.
Miniserien The Queen’s Gambit på Netflix fikk meg til virkelig å sette stor pris på sjakk og alt det kommer med er. Et kort sammendrag og en lite klipp er tilgjengelig nederst i artikkelen.

Vi hos Valutamegler.no går gjennom hva Skilling Open faktisk er, hvilke premier det er snakk om, hvor mesterne kommer fra, hvilke likheter det er mellom valutahandel og sjakk, og selvsagt hvordan du kan få med deg mest mulig av spenningen.

Hva er Skilling Open?

Skilling Open er en av mange sjakkturneringer for mesterne (Champions Chess Tour). I dag er det kvartfinale i den prestisjetunge turneringen Skilling Open, en sjakkturnering der Skilling er hovedsponsor. Vinneren stikker av gårde med en førstepremie på 30 tusen dollar. For øyeblikket ligger vår egen Magnus Carlsen svært godt an.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Trading. Enkelt. Prøv Skilling i dag!

 

Hvem deltar i Skilling Open?

Totalt er 16 spillere med i turneringen. Blant de mest kjente kan nevnes regjerende verdensmester Magnus Carlsensom er ambassadør for Skilling og uten tvil den mest suksessrike spilleren de siste årene. Den 1. januar 2010 ble Magnus (da kun 19 år gammel) den yngste sjakkspilleren noensinne til å bli rangert som verdens beste sjakkspiller. Magnus vant World Rapid og Blitz Championships i juni 2014.

Peter Svidler
Peter Svidler er åtte ganger russisk mester, og han har vunnet gull i OL fem (!) ganger og VM tre ganger. Han er en taktiker som er svært god på å forsvare seg når andre angriper. Sammen med det russiske laget, har Peter vunnet gull i fem OL. Svidler er også en utmerket biljardspiller, og han er dessuten stor fan av cricket.


Anish Giri er en 26 år gammel nederlandsk sjakkspiller som ser ut til å være i en flyt. Han ble født i St. Petersburg, men har bodd i Nederland siden barndommen. Anish har blitt nederlandsk mester hele fire ganger. Han har også vunnet Reykjavik Open 2017 og Shenzhen Masters 2020.
Allerede i en alder av 14 år ble Anish stormester i sjakk. Anish er en av Magnus Carlsens tøffeste motstandere noensinne.


Vidit Gujrathi er en indisk sjakkspiller på 26 år som virkelig har noe på gang. Han vant online sjakk-OL 2020, og kom på andreplass i Prague Masters 2020. I tillegg vant han Grandmaster Tournament Biel 2019 og Tata Steel Challengers 2018.
Vindit Gujrathi har mange følgere på YouTube, der han har mange gratisvideoer om sjakk med mer enn 300 000 visninger.

Hvorfor støtter Skilling et sjakkmesterskap?

Det er få konkurrenter som prøver å finne nye målgrupper innen sjakk. Skilling ser trolig på dette som en god mulighet til å komme inn på et marked som anses som veldig smart, og automatisk få inn en lignende tankegang om merkevaren Skilling. Vi anser dette som et smart trekk, mens de aller fleste tradingselskaper samarbeider med fotballag. Men, som du kan lese i artikkelen 15 forbedringer hos Skilling, har Skilling en fot inne i fotballen også, som sponsor av Premier League-laget Aston Villa.

Det finnes mange likheter mellom sjakk og valutahandel på nettet.

Likheter

+ Strategi: Begge aktivitetene krever at man har en plan. Les mer om generelle tradingstrategier eller strategier som VIX.
+ Tålmodighet: Uten tålmodighet og muligheten til å fokusere, er det vanskelig å lykkes både med trading og sjakk.
+ Framsynthet: Du kan ikke bare flytte en brikke eller gå inn i en handel uten å tenke noen steg fremover først. Angi en stopp loss-grense i trading, og tenk fem til ti trekk fremover i sjakk.
+ For å lykkes, må du lære deg hvordan ulike brikker (instrumenter) beveger seg, og hvilke fordeler og ulemper disse har.
+ Hold styr på bevegelser. Ha forhåndsbestemte trekk (stop loss i trading) og vær forberedt på det verste.
+ Du kan alltid trene for å bli bedre. Man blir aldri ferdig opplært. Øv. Handle. Gjenta.

Ulikheter

– Sjakk krever at du vinner kontinuerlig for å kunne få førsteplassen. Med trading er det mulig å tape innimellom og fremdeles gå seirende ut ved slutten av dagen.
– Trading pågår døgnet rundt, fem dager i uken. Det er ofte lengre pauser i sjakk, både på godt og vondt. Det finnes flere muligheter med valutahandel enn aksjer og sjakk.

Queen’s Gambit: En sjakkserie du bør se

Verdens mest omtalte serie om sjakk er Queen’s Gambit, ifølge CNN. Flere store sjakkmestere spår at denne miniserien kommer til å skape en sjakkboom de neste årene.

Queen’s Gambit handler om Beth Harmon som i all hemmelighet lærer seg sjakk under oppveksten på et barnehjem. Hun blir stadig bedre, og blir etter hvert en stormester i den mannsdominerte sjakkverdenen. Filmen byr på spenning, kulturforskjeller mellom USA, Mexico og Russland, og god underholdning.

Nedenfor kan du se traileren for The Queen’s Gambit.

Ikke gå glipp av verdens første heldigitale sjakkturnering, Skilling Open. Tenk på sjakk som en blanding av sport, kunst og vitenskap, og få med deg dagens sjakkbegivenheter. Turneringen sponses av Skilling, og du kan registrere deg hos Skilling nå!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Prøv Skilling med en demokonto nå!

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2021 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres