X

Kristian fra Mo i Rana

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 24 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Det er mulig å handle råvarer hjemmefra, på samme måte som med valuta. Faktisk er det slik at du ofte kan gjøre det fra samme online tradingplattform som du bruker til valutahandel. Her forklarer vi hvordan det fungerer, hvordan du kommer i gang, hvilke råvarer du kan handle og hvilke råvaremeglere som er best.

Hva er råvarer?

Definisjonen på en råvare er kort sagt en vare som er utvunnet fra naturen og som ikke har gjennomgått noen form for behandling etterpå. En råvare selges dermed mer eller mindre i sin opprinnelige form, men den kan brukes som en komponent eller ingrediens i en produksjonsprosess ved foredling av andre varer. Innen trading gjelder det spesielt for råvarer at de kun kan omsettes hvis de byttes mot en tilsvarende vare som oppfyller samme standard hva gjelder type og kvalitet. Hvor den utskiftbare varen kommer fra, hvor den har blitt utvunnet eller hvem som har utvunnet den spiller ingen rolle. Olje er alltid olje, gull er alltid gull og naturgass er alltid naturgass. Vi sier at råvarene er fungible.

Hvilke råvarer er tilgjengelige for kjøp?

Innen råvarehandelen kategoriseres de ulike produktene på flere måter, der den første inndelingen gjøres ut fra hvordan selve råvaren fremstilles eller utvinnes. Her skiller vi mellom råvarer som utvinnes eller fremstilles som rene naturressurser, og råvarer som har blitt dyrket eller avlet frem. Olje, metaller og naturgasser er klassiske eksempler på råvarer som utvinnes fra naturen. Disse kalles harde råvarer. Det motsatte, det vil si myke råvarer, er er hovedsakelig landbruksprodukter som kjøtt, korn og kaffebønner.

Innenfor hovedgruppene med harde eller myke råvarer, har vi en videre inndeling basert på hvilken type produkt det er snakk om. Det er mulig å handle fire forskjellige typer råvarer på de ulike råvaremarkedene. På nettet er det dog hovedsakelig de tre førstnevnte som er tilgjengelige.

Handle kaffe som råvare
Energiråvarer: Dette inkluderer blant annet olje (Brent og WTI), som utvilsomt er blant de mest omsatte, og sannsynligvis mest omdiskuterte, råvarene i verden. Prisen på olje omtales ofte i nyhetene, da det som skjer på oljemarkedet lett skaper ringvirkninger som når langt utover oljeprodusentene og riggene deres. Naturgass er en annen energiråvare som også omsettes på nettet.

Metallråvarer: I kategorien metallprodukter finner vi edle metaller som gull og sølv. Disse anses ofte å være “trygge” i tider med generell uro. Også platina eller uedle metaller som kobber kan omsettes på visse nettsteder.

Landbruksråvarer: Dette inkluderer råvarer som sukker og kaffebønner, men også varer som bomull. Kaffe er den råvaren som omsettes mest etter olje, og det er dermed den viktigste landbruksvaren. Også sukker, eller nærmere bestemt sukkerrør, utgjør en betydelig del av landbruksvarene som omsettes via internett. Råvaren brukes ikke bare i husholdninger, men spiller også en viktig rolle i etanolproduksjon.

Husdyrsråvarer: Her finner du alle typer svinekjøtt, storfekjøtt og kjøttråvarer fra andre dyr. Det er imidlertid en liten andel tradere som omsetter denne typen råvarer på nettet, og en svært liten del av denne typen råvarehandel utføres dermed hjemmefra.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Handle et titalls råvarer med svært lav spread hos Skilling!

Hvordan kommer du i gang med å handle råvarer på nettet?

Det første steget er å finne en god råvaremegler som kan tilby et bredt spekter av varer, og som samtidig har fordelaktige vilkår, det vil si lave avgifter. Den skandinaviske handelsplattformen Skilling er et populært valg for mange. Dette nettstedet er enkelt å forstå, det tilbyr et stort utvalg av råvarer, og avgiftene er blant de laveste i bransjen. Registreringsprosessen er dessuten lynrask, takket være BankID. Prøv Skilling du også.

Videre er det viktig å bestemme seg for hvordan man ønsker å handle råvarer; gjennom CFD-er, terminmarkeder eller spotmarkeder. Spotmarkeder innebærer handel med fysiske råvarer, og er kanskje først og fremst aktuelt for selskaper og produsenter som ikke er ute etter å investere, men heller bruke råstoffet i produksjonen av ulike varer. Terminkontrakter er generelt heller ikke å anbefale for hobbytradere, fordi det ofte dreier seg om kontrakter av betydelig størrelse som dermed binder mye kapital. For å komme i gang med råvarehandel på nettet anbefaler vi i stedet CFD-er. Det er raskt å komme i gang og kontraktene innebærer lavere volum. Ved hjelp av giring kan du dessuten handle større posisjoner samtidig som du investerer mindre kapital. Handle råvarer på CFD-er hos Plus500, en av verdens største og beste meglere på nettet!

Gull nugget

Kan trading med råvarer som gull og olje gjøres hjemmefra?

Absolutt. Det finnes en rekke ulike råvaremeglere på nettet som tilbyr gode plattformer designet for å optimere handel med råvarer hjemmefra. Du velger selv om du vil handle olje med WTI eller Brent, alternativt edle metaller som gull eller sølv.

Hva trenger jeg for å handle råvarer?

For å handle råvarer, trenger du en datamaskin eller en smarttelefon, og en pålitelig megler for råvarehandel som har en plattform du liker. Det trenger faktisk ikke å være mer komplisert enn det. Når du har kommet i gang med det tekniske, kan du også med fordel lese om råvarer, ulike tradingstrategier og tips og triks for å øke sjansene til å lykkes med råvarehandelen.

Det er selvfølgelig viktig å velge en profesjonell råvaremegler for å kunne lykkes. Vi foretrekker Skilling, som er den beste aktøren i Norge for dette formålet. De har et bredt utvalg og raske oppgjør, og de jukser ikke med råvareprisene. NS Broker er en annen god råvaremegler med gjennomsiktige priser, som dog kun er tilgjengelig på engelsk.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: En god råvaremegler er nøkkelen til suksess. Prøv Skilling i dag!

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2020 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres