X

Johannes fra Drammen

Registrerte seg hos valutamegleren AvaTrade for 23 minutter siden.

» Prøv AvaTrade du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Trodde du at de fleste bedragere som driver med innsidehandel er i aksjemarkedet? Det kan nok stemme, men det finnes en rekke skurker også innen valutahandel.

I dag gikk EU-kommisjonen ut med en melding om at 5 store banker har fått bøter tilsvarende hele 1,07 milliarder norske kroner. Grunnen? De har hatt et hemmelig samarbeid, såkalt maskopi eller konspirasjon, for å kunne snakke sammen om det som skjer i valutamarkedet.

Milliardbeløp i bøter for konspirasjon ved handel med valutaer
Det finnes skurker innen alle bransjer, selv blant de som handler med valuta. Dette er tydelig etter det nyeste antikartell-rettergangen. Den europeiske sentralbanken (ECB) oppdaget etter tips at de 5 storbankene RBS, JPMorgan, Barclays, MUFG og Citibank kunne kobles til konkurransehemmende oppførsel. Ved hjelp av hemmelige chatterom ble det laget 2 valutakarteller som utvekslet hemmelig informasjon om handelsplaner. Dette gjorde det mulig for valutahandlere å ta informerte beslutninger om hvilke valutaer de skulle kjøpe og selge, sier EU-kommisjonær Margrethe Vestager. Et av chatterommene på Bloomberg-terminalen ble kalt “Essex Express n’ the Jimmy”, ettersom alle bortsett fra én møttes på toget fra Essex til London. Et annet chatterom for listige valutahandlere på Bloomberg-terminalen ble kalt “Three way banana split”, mens et annet het “Semi grumpy old men”. Margrete Vestager forklarer:

“Bedrifter og mennesker er avhengige av at banker bytter penger for å gjennomføre transaksjoner i utlandet. Valutakurshandel er et av verdens største markeder, verdt milliarder av euro hver dag. I dag har ECB gir bøter til Barclays, The Royal Bank of Scotland, Citigroup, JPMorgan og MUFG Bank. Disse antitrust-tiltakene sender et tydelig budskap om at kommisjonen ikke tolererer samarbeidende oppførsel innen noen sektor av finansmarkedene. Oppførselen til disse bankene har undergravet sektorens integritet på bekostning av den europeiske økonomien og forbrukerne.”

fx handel med euro
Valutaene som var omfattet inkluderte blant annet USD, EUR, GBP, SEK og japanske Yen. Det er tydelig at den europeiske sentralbanken er ivrige på å ta skurker hos de største bankene. Det er ganske interessant at ingen av de mindre valutameglerne, rettet mot privatpersoner, ble tatt.

AvaTrade logo

Vurdering: 9.29/10
Minste innskudd: € 100
Beskrivelse: Bli en vinner. Gjør som Manchester City, kjør AvaTrade.
71 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos AvaTrade.

Gode valutameglere som ikke driver med korrupsjon

1. Skilling: Et nytt, skandinavisk og 100 % ærlig selskap innen valutahandel. Kom i gang på kun 10 sekunder. Registrer deg hos Skilling nå!
2. AvaTrade: Er en av markedets mest pålitelige aktører. Etter 10 år samarbeid har vi enda ikke hatt et eneste problem med dette selskapet. Kom i gang med AvaTrade i dag!
3. eToro: Initiativtageren til “copy trading”, og en av de største prisstillerne på valutamarkedet for privatpersoner. Start med eToro i dag!

De største valutameglerne er verst?
Det er ingen tvil om at Citygroup fikk den hardeste smellen, med bøter på 310,8 millioner euro. RBS fikk også en real smell med 249,2 millioner euro i bot, mens JPMorgan fikk en bot på 228,8 millioner euro. Britiske Barclays Plc fikk noe lavere bøter, på 210,3 millioner euro, mens Mitsubishi UFJ Financial Group Inc slapp unna med 70 millioner euro i bøter, i følge avtalen med EUs antitrustregulator. Den kommersielt sensitive informasjon som deles mellom valutameglerne, inkluderer fakta om kunders kjøp og salg av valutaer, som beløp og hvilke kunder som er involverte. Også spredning mellom visse valutapar ble tatt opp, samt alle åpne posisjoner hos visse kunder. Selv detaljer om planlagte valutakjøp eller planlagte tradingaktiviteter deles flittig i chatterommene nevnt over.

Vil du vite mer? Les denne artikkelen i NY Times, samt artikkelen fra Bloombergs nyhetsavdeling.

Fotnote: Bøtene for konspirasjonen ble delt mellom partene som handlet uetisk. USB, som var en av de mest involverte, unngikk imidlertid bøter fordi de avslørte kartellets eksistens for kommisjonen. Valutameglerne hos USB unngikk dermed bøter på mer enn 2,6 milliarder kr, forteller ECB. Alle de bøtelagte bankene hevder at de har iverksatt tiltak for å forhindre at lignende skjer i fremtiden. Vi hos Valutamegler.no håper de lykkes med handlingsprogrammet sitt!


Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2021 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.