X

Even fra Arendal

Registrerte seg hos valutamegleren Libertex for 19 minutter siden.

» Prøv Libertex du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Oljen har beveget seg kraftig oppover i det siste, og mange oljeaksjer har fulgt etter. De siste dagene har imidlertid oljeprisen snudd nedover, mens teknologiselskaper som Tesla har fått et skikkelig rykk igjen, med 20 % oppgang i går og 5 % oppgang i dag.

Flere besøkende og vi hos Valutamegler.no spør oss også: Hvor er oljen på vei? Er det på tide å kjøpe eller shorte? La oss se på støtte- og motstandsnivåer for å få en idé om handelsintervallet som kan være interessant å følge.

Oljemarkedsrapport fra IEA

Råolje har gjort store fremskritt både i februar og mars, til tross for at OPEC rapporterte at etterspørselen på olje rundt omkring i verden i 2021 vil komme seg noe saktere enn tidligere antatt. OPEC og andre produsenter i gruppen, kjent som OPEC+, reduserte produksjonen betydelig, mens Saudi-Arabia også lovte ensidige produksjonskutt som startet i forrige måned. Råoljeprisene handles fortsatt på de høyeste nivåene siden januar 2020.

En interessant rapport fra International Energy Agency (IEA) i februar, 2021 sier følgende:

+Den globale etterspørselen etter olje forventes å vokse med 5,4 millioner fat per dag i 2021 til totalt 96,4 millioner fat per dag. Dette betyr en innhenting på rundt 60 % av det tapte volumet under pandemien i 2020.
+Det forventes en større etterspørsel etter olje i løpet av andre halvår.
+I februar falt den globale produksjonen, da Saudi-Arabia gjennomførte et betydelig og helt frivillig kutt. Utsiktene er betydelig forbedret for land utenfor OPEC Pluss-alliansen, med en forventet økning på 830 000 fat per dag i 2021, sammenlignet med et tap på 1,3 millioner fat per dag i 2020.
+Ombalanseringen av oljemarkedet er fortsatt delikat i starten av 2021, etter tiltak for å begrense spredningen av Covid-19, noe som kan veie tungt for innhentingen den nærmeste tiden.

Valutamegler.no har også merket seg at en uventet kuldeperiode i Texas i slutten av februar 2021 førte til en lammelse av oljemarkedet.

Situasjonen rundt Covid-19 forbedrer seg

Det positive er at situasjonen rundt Covid-19 stadig blir bedre over hele verden. Rask vaksinasjon i mange land reduserer antall nye tilfeller. Den amerikanske stimuleringspakken har også en positiv effekt på prisen på råolje, og pakken ser ut til å ha gitt et løft til markedet i går, da Nasdaq gikk opp hele 3,7 %.

Lederen av amerikanske FED, Jerome Powell, uttrykte nylig stor pessimisme til finansmarkedene, og sa at de har en lang vei å gå før de oppnår full sysselsetning. Ifølge Bloomberg falt arbeidsledigheten i USA til 6,2 % i forrige uke. 379 000 nye jobber var bedre enn forventet. Powell mener at rentene kommer til å forbli lave helt til arbeidsmarkedet er på topp igjen, noe som vil komme olje- og aksjemarkedet til gode. Hvis vi ser altfor lav vekst i USA og EU, kan imidlertid oljeprisen komme under press de neste månedene. La oss ta en titt på litt teknisk analyse for alle som vurderer å shorte eller kjøpe olje i nær fremtid.

Klikk for et større bilde

Teknisk analyse av oljen: støtte- og motstandsnivåer

På denne grafen har Stanko, en teknisk analytiker for råvarer og valutapar, merket av støtte- og motstandsnivåer. Disse er ment å kunne gi en viss veiledning om ulike handelsområder og -nivåer. Generelt kan man si at jo oftere et motstands- eller støttenivå blir testet uten å bryte gjennom, jo sterkere blir motstands- eller støtteområdet. Når prisen går gjennom motstanden, anser teknisk analytikere at det aktuelle motstandsnivået potensielt blir et støttenivå. De viktigste støttenivåene å holde styr på for øyeblikket er $ 55, $ 50 og $ 45. Samtidig representerer $ 65 og $ 70 sterke motstandsnivåer. Hvis prisen går over $ 65 for WTI-olje, kan prisnivået snart komme opp i $ 67; mens neste mål kan ligge på rundt $ 70. Hvis oljeprisen i stedet faller under $ 55, kan det derimot komme flere kortsiktige shortere som satser på ytterligere nedgang for oljen.
Har du lyst til å handle med olje? Da bør du sjekke WTI-olje hos Skilling i dag, den beste tradingsiden for skandinaver!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Handle olje eller råvareaksjer uten courtage eller avgifter. Test Skilling nå!
79% av ikke-profesjonelle kunder taper.

Økt uro i Midtøsten: risikonivået øker

Houthi-angrepene mot verdens største oljelasteanlegg i Ras Tanura-havnen har økt spenningen i Saudi-Arabia og nabolandene, rapporterer Al Jazeera. Det er spesielt oljeselskapet Aramco som ble angrepet, men det rapporteres ikke om noen dødsfall fra angrepet som skjedde med droner og missiler. Hvis ytterligere raketter og droner sendes mot Saudi-Arabia, kan trolig oljeprisen øke ytterligere.

OPEC holder tilbake produksjonen

Det siste OPEC-møtet ble holdt via videokonferanse i starten av mars. Ministrene bemerket med takknemlighet den betydelige og frivillige ekstra forsyningsreduksjonen som Saudi-Arabia har gjort, og som har støttet stabiliteten på oljemarkedet. Russland og Kasakhstan fikk litt ekstra pusterom på grunn av sesongmessige forbruksmønster, mens øvrige land hadde samme produksjonsnivå som før. På det siste OPEC-møtet ble det opplyst at landene utenfor OPEC har beholdt 2,3 milliarder fat olje siden møtet i april 2020 og til slutten av januar 2021. Dette har bidratt til å akselerere rebalanseringen av oljemarkedet.

Sammendrag

Prisen på råolje har steget de siste ukene, men risikoen for ytterligere nedgang er ikke over enda. Det internasjonale energibyrået advarte om at råoljeprisene for WTI kan falle tilbake til $ 50,3 senere i år på grunn av USAs økte produksjon. Organisasjonen for oljeeksporterende land rapporterte at den globale etterspørselen etter olje i 2021 ville komme seg litt tregere enn tidligere antatt. Hvis prisen faller under $ 55, kan det være en veldig god mulighet for kortsiktige shortere, mener Stanko.

Hvis du vil handle olje på nettet, anbefales den svenske valuta- og råvaremegleren Skilling. Hvis du ønsker å handle myke råvarer, kan dog israelske AvaTrade eller den fleksible og internasjonale siden eToro være et godt alternativ.

eToro logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: € 200
Beskrivelse: Prøv kongen av copy trading med olje, aksjer og krypto. Registrer deg hos eToro i dag!
67% av private investorer taper penger når de handler CFD-er hos eToro.

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2023 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.