X

Johannes fra Tønsberg

Registrerte seg hos valutamegleren eToro for 10 minutter siden.

» Prøv eToro du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Valutamegler får ofte spørsmål om hvor raskt det er å starte med trading på nettet, fra det øyeblikket man åpner konto og har foretatt et første innskudd. Det enkle svaret? Det avhenger av hvilken innskuddsmetode du velger. Med VISA-kort eller Swish tar det normalt kun et par sekunder, forutsatt at du har verifisert kontoen din med BankID.

Mange valutameglere understreker hvor raskt det er å åpne en konto og komme i gang med trading hos dem – men hvor raskt er egentlig “raskt”? Er det snakk om sekunder, minutter, timer eller kanskje til og med et par dager? Det hele avhenger mye av hvilken betalingsmetoder du velger å foreta innskudd med, samt hvorvidt du har blitt godkjent for trading. Sistnevnte gjøres enklest med BankID, som er tilgjengelig hos innovative valutameglere som Skilling.

Med noen innskuddsmetoder er transaksjonen øyeblikkelig, mens andre innebærer at du må vente i et par dager. Hvis du ønsker å begynne å handle raskest mulig, er det altså viktig å velge riktig betalingsmetode. La oss ta en nærmere titt på de ulike alternativene.

Lynrask registrering: 10–15 sekunder

Hos nettsteder som Skilling tar det ikke mer enn ti til femten minutter å opprette konto. Alt du trenger å angi er navn, e-postadresse og mobilnummer. Dette er alt som trengs for å handle for moro skyld, med en demokonto. Hvis du ønsker å handle med ekte penger, må du bruke BankID for å verifisere identiteten din. Men, dette er jo som du sikkert vet også en svært rask prosess.

VISA eller Mastercard

De fleste valutameglere på nettet tilbyr kortbetaling ved innskudd. VISA og Mastercard støttes så og si overalt, mens American Express og Diners Club sjelden kan brukes.

Fordelene med å bruke et bank- eller kredittkort er at transaksjonene gjennomføres umiddelbart. Dette betyr at du kan komme i gang med tradingen med en gang. Kortbetalinger er dessuten svært enkle å utføre, og de fleste har ett eller flere bank-/kredittkort i lommeboken sin. Ettersom de aller fleste er kjent med denne betalingsmetoden fra før, er terskelen lav. Dette er derfor et svært raskt og fleksibelt alternativ.

En liten ulempe kan være at kortselskapet kan ta et gebyr i forbindelse med betalingen. De fleste meglere på nettet tilbyr helt kostnadsfrie innskudd, men de har ingen kontroll over hvorvidt kortselskapene belaster avgifter. Det er derfor viktig å undersøke eventuelle påslag fra VISA eller Mastercard, selv om tjenesten hos megleren er gratis. Heldigvis gjelder dette sjelden store summer, men kun noen få prosent av innskuddsbeløpet.

Swish – den raskeste metoden for å komme i gang?

Swish har blitt svært populært de siste årene, takket være enkeltheten i å kunne betale direkte med smarttelefonen. Betalingstjenesten vokser fremdeles så det knaker, og godtas nå både hos små forhandler og i store butikkjeder, på nettet og hos noen valutameglere. Tjenesten er svensk, og den er derfor først og fremst tilgjengelig hos skandinaviske meglere. Populære Skilling er et godt eksempel, der du kan bruke Swish til å sette inn penger på en rask og enkel måte. Sett inn fra 1000 kr hos Skilling med Swish!

Dårligere tilgjengelighet hos internasjonale meglere er en liten ulempe, men betalingshastigheten med Swish er uslåelig. Hvis du foretar et innskudd med Swish, er pengene på plass på tradingkontoen umiddelbart. Tjenesten regnes dessuten som en av de sikreste metodene for betalinger og overføringer på nettet.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Prøv en ledende, skandinavisk valuta- og kryptomegler med rekordraske innskudd og uttak, med f.eks. Swish. Prøv Skilling du også!
69% av ikke-profesjonelle kunder taper.

Tradisjonell bankoverføring

Også bankoverføring er tilgjengelig hos de aller fleste meglere. Denne betalingsmetoden er kanskje den minst moderne, men likevel en som er mye brukt. Sikkerheten er høy, men hvis du er ivrig etter å komme i gang, er det lurt å sjekke transaksjonstidene for banken din før du overfører penger. Dette kan gå raskt (noen få minutter), men det er ikke uvanlig at det tar et par bankdager før pengene er på plass. Avhengig av hvilken bank du bruker, kan det også bli lagt til en avgift ved betalinger til utlandet.

Registrer deg hos Skilling, foreta et første innskudd og kom i gang med valutahandel nesten umiddelbart.

Skilling: Kom i gang med trading på tre minutter, ta ut penger på 24 timer

Et annet vanlig spørsmål er hvor lenge man må vente på å få tatt ut penger etter å ha oppnådd fortjeneste. Hvis du går i pluss på en handel, dukker fortjenesten i første omgang opp på tradingkontoen din. Deretter må du be om et uttak for å få overført pengene på bankkontoen.

Hvor lang tid det tar å ta ut penger kan variere mellom ulike meglere, men du bør ikke måtte vente mer enn maksimalt et par dager. Også her ligger skandinaviske Skilling i forkant – ved uttak har du pengene dine på konto etter kun 24 timer. Dette er blant de raskeste transaksjonstidene på markedet. Åpne konto hos Skilling og opplev bedre, enklere og rimeligere valutahandel.

Merk at uttak ikke alltid er gratis fra meglerens side, i motsetning til innskudd. Vilkårene kan være svært ulike hos de forskjellige plattformene, og derfor er det viktig å lese alt som står med liten skrift før du åpner konto. Noen meglere tilbyr et visst antall gratis uttak – for eksempel de første fem eller et bestemt antall per år. Andre belaster avgifter basert på beløpsgrenser, mens noen tilbyr 100 % gratis uttak. Sistnevnte er selvsagt det mest fordelaktige, og noe som blir mer og mer vanlig hos de ulike meglerne. Avgiftsfrie innskudd og uttak er nesten like viktig for tradere som lav spread og lav (eller helst ingen) provisjon. Etterspørselen etter generøse vilkår er høy, samtidig som konkurransen mellom meglerne er stor. Derfor øker også utvalget av plattformer med gratis uttak.

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Hos Skilling kan du foreta innskudd med Swish, kredittkort, e-lommebøker eller bankoverføring. Raskt, enkelt og sikkert. Prøv Skilling du også!
69% av ikke-profesjonelle kunder taper.

Konklusjon – Kan man handle valuta samme dag som innskuddet?

Det er fullt mulig, men det avhenger av hvilken betalingsmetode du velger. Hvis du overfører 2000, 5000 eller 10 000 kr (eller et annet valgfritt beløp) med en metode som Swish eller kredittkort, er pengene tilgjengelige etter kun et par sekunder. Dermed er det fritt frem å begynne å handle. Dette gjelder dog under forutsetning at alle steg i kontoverifiseringen er fullført og godkjent. Hvis du har begynt å prøve deg frem med en demokonto, må du gå over til en ekte tradingkonto med ekte penger for å kunne handle på ordentlig.

Moderne plattformer, bedre sikkerhet og fremfor alt betalingstjenester basert på mer avansert teknologi har gjort at online trading de siste årene har blitt langt raskere og enklere. Mulighetene i dag er større enn noensinne, også for den mest utålmodige traderen.


Publisert:
Skrevet av: Markus Jalmerot

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2021 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.