X

Elias fra Ålesund

Registrerte seg hos valutamegleren Skilling for 14 minutter siden.

» Prøv Skilling du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Etter noen bekmørke uker med det ene rekordtapet etter det andre, har det i de siste dagene kommet langt mer positive tall fra nesten alle verdens aksjemarkeder. Børsene i både Europa, USA og Asia har økt kraftig, og mange nervøse tradere og småsparere har trukket et lettelsens sukk, om enn et litt forsiktig sådan. Den nåværende situasjonen i verden kan best beskrives som svært usikker, og det samme gjelder også de globale finansmarkedene. Nå er det rett og slett viktig å ri stormen av og sørge for å dra nytte av det som skjer på børsen til egen fordel.

I tillegg til å fungere som et svært nyttig sammenligningsverktøy, utgjør aksjeindekser også en del av grunnlaget for de finansielle instrumentene som er tilgjengelige for handel. Til tross for dette, har handel med aksjeindeksen i mange år måtte vike til fordel for rene aksjer, valutaer, råvarer og ikke minst kryptovalutaer. Noen mener at den lave interessen for indeksinstrumenter til en viss grad kan forklares med at mange helt enkelt anser indekser for å være uklare og litt vanskelige å forstå. Men, det ser nå ut til at en ny trend er i sikte, da stadig flere begynner å interessere seg for aktiv handel. De siste årene har CFD-handel med ulike aksjeindekser økt betydelig i popularitet. Fremover kan vi sannsynligvis forvente enda en kraftig økning, da aksjeindekser er et av flere instrumenter som kan være spesielt lønnsomme i tider der aksjemarkedet svinger og stuper brått én dag, for deretter å komme sterkt tilbake dagen etterpå.

Valutamegler har tatt en nærmere titt på hvilke aksjeindekser som er aller hetest akkurat nå. Her kommer vår topp 5!

Wall StreetS&P 500: Dette er USAs nest største aksjeindeks, som inkluderer 500 av de største børsnoterte selskapene. Dette er en klassiker blant aksjeindekser, og en stabil tungvekter i bransjen. Dette gjelder både indeksen som sådan og aksjene, som dekkes av S&P 500 og som er notert på henholdsvis NYSE, New York Stock Exchange, og Nasdaq. Størrelsen på S&P 500 anses for å være et gjennomsnitt for hele det amerikanske aksjemarkedet, og det er dermed nesten alltid et sikkert stikk med god risikospredning for amerikanske aksjer. Hvor kan du kjøpe S&P 500? Plus500 Verdens nr. 1 CFD-leverandør, etterfulgt av svensk-norske Skilling, samt AvaTrade og NS Broker.

VIX: VIX står for CBOE Market Volatility Index, men kalles også fear index. Dette kallenavnet er basert på at en høy VIX-verdi nesten alltid skyldes økt volatilitet på markedet og store børsfall, mens en lavere verdi indikerer roligere tider og mer stabile markeder. Akkurat de siste dagene har det roet seg litt på grunn av oppgangen siden mandag. Men, hvis aksjer og aksjeindekser begynner å falle en del, øker volatiliteten igjen, da svingningene blir større.
Handle VIX
VIX måler nemlig volatiliteten på aksjer og opsjoner med S&P 500 som underliggende eiendel, og indeksen kan handles med både CFD-er, terminer, opsjoner og EFT-er. Nylig oppnådde VIX en ny rekord, da det store børsraset fikk verdien til å skyte til værs da tradere stormet til for å bunkre opp med VIX-opsjoner. Dette fordi VIX-opsjoner kan brukes som såkalte sikringsopsjoner. De gir beskyttelse ved kraftige svingninger, og muliggjør til og med avkastning når markeder stuper. Dette gjelder altså de som har eierandeler i underliggende eiendeler til S&P 500.

Hvor kan man handle VIX? For handel med volatlitetsindekser, er først og fremst Skilling et godt valg. Her tilbys lavest spredning, et godt grensesnitt og raskest ordreavslutning. Alternativet AvaTrade er også veldig bra for VIX, mens Plus500 har et flott og brukervennlig grensesnitt. Det tar imidlertid litt lenger tid å komme i gang med de to sistnevnte, ettersom de mangler BankID. Den internasjonale aktøren eToro er også et bra alternativ for tradere som ønsker å prøve seg på VIX-handel

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1200 kroner
Beskrivelse: Handle VIX hos Skandinavias raskeste indeksmegler 2020. Kom i gang på under 1 minutt med BankID!
71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.

OMX Stockholm 30: Inkluderer 30 av de største og mest omsatte aksjene på Stockholmbørsen, og er den mest omsatte av Nasdaq Nordic Index. OMXS 30 kjøpes og selges flittig av både svenske og utenlandske tradere, og det anses for å være et godt og enkelt instrument både for å beskytte eksisterende beholdninger ved kraftige børsfall samt muligheten til å kunne dra nytte av giring når kursene er på tur opp. Du kan si at dette er en svensk utgave av VIX.

Hvor kan du handle OMXS 30? CFD-handel med OMX 30 kan med fordel gjøres både hos Plus500 og AvaTrade. Dette er begge profesjonelle plattformer som tilbyr lav spredning og giring på henholdsvis 1:20 og 1:10.

IBEX 35: Dette er en kapitalvektet sammenligningsindeks, og den største og viktigste målestokken for Bolsa de Madrid, Spanias største aksjemarked. Indeksen, som også kalles ESP 35, følger utviklingen for de 35 mest likvide og omsatte aksjene på Bolsa de Madrid. Dette er et veldig godt alternativ hvis du ønsker eksponering for EUs fjerde største økonomi, og et marked som er svært viktig for verdensøkonomien. IBEX 35 er ikke bare et mål på det spanske markedet, men også på det europeiske markedet som helhet, ettersom Spania spiller en stor og betydelig rolle i EU.

Hvor kan du handle IBEX 35? Skilling har lavest spredning og raskest utførelse for IBEX 35. Kom igang med indekshandel hos Skilling nå!

Italy 40 Index (MIB): Dette er den italienske motparten til IBEX 35. Italy 40 Index brukes som målestokk for de 40 mest omsatte og likvide aksjene i det nasjonale, italienske aksjemarkedet, Borsa Italiana. Indeksen utgjør nesten 80 % av den totale markedsverdien for det indre italienske markedet, og gjenspeiler dermed statusen til den italienske økonomien som helhet. I likhet med IBEX 35, har andelen kjøpere av Italy 40 økt kraftig de siste ukene, som et resultat av at begge land er rammet ekstra hardt av den pågående koronapandemien, med den økonomiske konsekvensen det medfører.

Hvor kan du handle Italy 40? Skilling, Plus500 og AvaTrade tilbyr handel med Italy 40 til gunstige forhold. Er du usikker på hvilken plattform du bør velge? Ta en titt på våre uavhengige anmeldelser og finn ut hva som passer deg best!

AvaTrade logo

Vurdering: 9.29/10
Minste innskudd: € 100
Beskrivelse: Handle VIX hos AvaTrade. Denne profesjonelle aktøren tilbyr et stort produktutvalg. Prøv nå!
71 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos AvaTrade.

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2024 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres.