X

Felix fra Sandefjord

Registrerte seg hos valutamegleren NS Broker for 43 minutter siden.

» Prøv NS Broker du også
Ikke vis igjen

Følg oss på

Site Logo
featured image

Den norske kronen ser ut til å være i fritt fall etter forrige ukes gigantiske tap mot både dollar og euro. Onsdag var en spesielt dramatisk dag, da valutaen falt fra 10,50 kr på en amerikansk dollar til 11,50 kr per USD på noen få timer. Det stanset imidlertid ikke der, for på torsdag formiddag lå prisen for en dollar på 12,09 norske kroner. Dette tapet er det største for valutaen i moderne tid. Det er selvfølgelig urovekkende, men kanskje ikke helt uventet. Med tanke på hva som skjer i verden ser det ut til å ha vært et tidsspørsmål før den økonomiske nedbrytningen skulle ramme Norge, spesielt hvis vi ser på hva som har skjedd med oljeprisen de siste ukene. Det sorte gullet er ute i hardt vær, og den pågående priskrigen skaper store ringvirkninger.

Ned drøyt 30 % på 3 måneder

Grunnet koronapandemien har første kvartal i 2020 vært preget av usikkerhet, bekymring og mer eller mindre panikk rundt omkring i verden, og ikke minst i finansmarkedene. Den norske kronens kollaps er en blytung nyhet, og med tanke på at valutaen begynte å svinge betydelig allerede høsten 2019, ble forrige ukes dramatiske fall kanskje ekstra merkbart. Fjorårets globale oljekonflikt med USA i spissen fikk naturligvis store konsekvenser også for den norske kronen, og i oktober 2019 nådde valutaen det som da var et rekordlavt nivå mot euro og dollar. Lite visste man da hvor ille det skulle bli.

Normalt ville en svekket norsk krone innebære betydelig økte importkostnader for norske selskaper, og dermed dyrere priser for norske forbrukere. Samtidig ville norske selskaper få flere kroner igjen ved eksport, noe som ville jevne ut sluttprisen for forbrukerne. Men, på grunn av koronaviruset er det ikke slik nå. Situasjonen i utlandet er alt annet enn stabil, og etter hvert som stadig flere land lukker grensene, krymper også mulighetene for vareeksport betydelig. Kosekvensene av en kollapset valuta, dyrere import og i prinsippet ikke-eksisterende eksport merkes i stor grad over hele landet. Priser som øker med så mye som 30 til 40 % er ikke lenger et utenkelig scenario.

De ekstremt svake oljeprisene gjør Norges økonomi spesielt utsatt akkurat nå. Men, olje vil alltid være olje. Selv om økonomien for flere av verdens oljeproduserende land skjelver akkurat nå, må vi si det er svært usannsynlig at markedet og prisene ikke kommer seg igjen etter at viruspandemien har roet seg. Benytt anledningen til å smi mens jernet er varmt og invester i olje nå. Vi anbefaler Skilling, som tilbyr oljehandel til lav spredning. Prøv Skilling nå!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Trading med en av markedets raskeste valutameglere. Bruk BankID og kom igang på få strakser!

Den norska centralbanken flaggar för åtgärder

Desperate tider krever desperat handling. Etter forrige ukes rekordtap antok den norske sentralbanken at det kunne være aktuelt med støttekjøp av norske kroner for å prøve å stabilisere situasjonen. Hvorvidt dette kan anses som et desperat tiltak eller ikke, skal ikke vi hos Valutamegler uttale oss om, men det er i det minste klart at det i såfall blir første gang på over to tiår at Norges sentralbank gjør et inngrep i valutamarkedet.

I tillegg har styringsrenten blitt redusert to ganger på kun én uke, fra 1,5 % til 0,25 %, med den begrunnelse at den norske økonomien er i en nødsituasjon. Det er verdt å nevne at renten i fjor ble økt flere ganger i et forsøk på å forhindre kronesvekkelsen som allerede pågikk.

Valutatrading Fra New York

Det som skjer med den norske kronen bidrar selvsagt til økt aktivitet på valutamarkedet. Den skandinaviske plattformen Skilling melder blant annet om at antallet aktive tradere har skutt i taket, og økt med så mye som flere hundre prosent på bare noen få dager. Mye av handelen er selvfølgelig i norske kroner, der valutakursen har falt med flere prosent mot både EUR og USD, samt CAD og den svenske kronen.

Hvis du har lyst til å prøve deg på valutahandel, har du et stort utvalg av nettsteder å velge blant. Den mest seriøse nettsiden som også har flest valutapar mot den norske kronen, er det skandinaviske selskapet Skilling, der Optimizer Invest er de største eierne. Her tilbys hele ni ulike valutapar med norske kroner, som EUR/NOK, USD/NOK, GBP/NOK, NOK/SEK, NOK/DKK, CAD/NOK, CHF/NOK, AUD/NOK och NOK/JPY. Skilling Group har en norsk direktør, André Lavold. Les mer om André Lavold og Skilling her. Noe av det beste med Skilling er at du får svært lav spredning og raske handler, ofte på 0,01 sekunder. Har du lyst til å finne ut mer om Skilling? Les vår anmeldelse av Skilling, eller åpne konto hos Skilling nå!

Skilling logo

Vurdering: 9.71/10
Minste innskudd: 1000 kroner
Beskrivelse: Skandinavias raskeste valutamegler 2020. Profesjonell, enkel og brukervennlig!

Publisert:
Skrevet av: Hanne Hansen

TAGGER


Andre lignende nyheter

Her finner du flere lignende nyheter slik at du kan fordype deg i emnet eller lese om noe lignende.

Kontakt oss

Vi jobber stadig med å utvikle siden, og tar gjerne imot forslag til forbedringer fra våre besøkende.

Hvis du har tips eller spørsmål, kan du kontakte oss.

All handel med finansielle instrumenter innebærer risiko, noe som også gjelder valutahandel og CFD-handel. Sats bare kapital du er forberedt på å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Informasjonen på denne nettsiden gis i opplæringsformål, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Følg oss på
DMCA.com Protection Status

Opphavsrett© 2010-2020 www.valutamegler.no Alle rettigheter reserveres